Lite efter påsk

1515postpåsk7En fin påsk var det denna gång, men med mycket saknad efter liten son som varit borta sedan Skärtorsdagen. På fredag kommer han hem. Jag tycker om att ha min flock samlad runt mig, det är en sak som är säker. Jag sveper fram med några fina från hörnan i påsk, nu när jag har ätit upp den sista biten av tårtan. Det där stadshuset i Simrishamn i senaste Sköna Hem – ack, ack, ack. Jag när en gammal dröm om att en gång bo i en pittoresk äldre stadsmiljö med innergård och klätterrosor. Inredningen är stundtals lite väl franskt lantromantisk för min smak, men huset som helhet. Helt fantastiskt. Bild från Sköna Hem:s Instagram.

1515postpåsk1Så har jag försökt att kicka igång min modenerv med några nya magasin i genren. Viktigt att matcha omslagen med högtiden – titta bara på den där mimosakvisten :).

1515postpåskPåskharen kom minsann även till mig. Jag samlar på mynt i små gröna påsar för att göra lite större investeringar framöver.

1515postpåsk5Kahls svarta påskte med passionsfrukt och bergamott är en riktig höjdare. Passa på och smaka innan det försvinner från hyllorna. Mugg av Åsa Lindström. Kanske en hatt på kjol i sommar?

Jodå, visst har jag fastnat i Bloodline som jag hade med på listan här. Jag håller med Anette på Inredningshjälpen – tjusiga miljöer och visst skulle man kunna tänka sig lite Key West minus familjedrama.

1515postpåsk3Ett snabbt varv i stadens Välgörenhetsbutiker på Skärtorsdagen blev en riktig guldgruva. Jag har sneglat på Kaymets brickor ett tag – brittisk produktion sedan 1947 och nu i större relansering – men de kostar en slant och är inte alldeles lätta att få tag på. Jag blev därför såklart himla, himla glad över att hitta en i fint skick för sextiofem kronor. Påskens – sommarens – alla tiders bricka i huset. Bild från Etsy.

Processed with VSCOcam with h3 presetSå blev det i vanlig ordning den här klassikern, tillsammans med ljusgula fjädrar i björkriset. Men även en orange och aprikos tonOch äntligen mer sol och ordentlig fart på trädgården igen. Nu vänds blickarna utåt på allvar. En ny säsong framför oss. Alltid lika hoppingivande och roligt. Hoppas att även ni hade en fin påsk!

4 comments

  1. Visst är det en underlig känsla när något av barnen är borta. Tomt. Min A är på konfirmationsresa till Berlin och det är så tomt. Min L bor tillfälligt, under lovet hos sin pojkvän. Så här hemma är tomt.

    Men du, jag skulle bra gärna vilja se hur du bär dig åt för att göra dessa fynd! Helt otroligt, jag springer själv på loppisar då och då men liknande fynd gör jag sällan. En fin Rörstrandskruka och en Skultunaängel är väl de fynd jag gjort. Du verkar ha tränat upp dina fyndögon. 🙂

    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.