Days & Weekends: Inspiration – Trädgården vaknar

1715trädgårdenvaknarVårvindar friska och dags för trädgården att vakna till liv igen. På innergården lyfts presenningen bort. Trädgårdsredskapen tas fram och krukorna får komma ur sin vinterförvaring. Snart skall odlingsbänkarna fyllas med grönt, krukorna med blommor till altanen och möblerna ställas fram.

1715trädgårdenvaknar1Inomhus spirar förväntningar kring luktärter och dahlior. Att de där torra knölarna och de små hårda fröna kommer att ge blomsterprakt senare i sommar känns som ett lika stort mirakel varje gång.

1715trädgårdenvaknar2Penséerna är alltid först, men sedan får det lov att bli några rosor. De får bo i krukor över sommaren, för att sedan grävas ner i en rabatt i höst.

1715trädgårdenvaknar3Dags att se över redskapen, göra i ordning krukorna, så frön och förgro knölar.

1715trädgårdenvaknar4Än så länge är det mest de gröna bladen som spirar ute i trädgården, men vita pärlhyacinter, orientalisk julros och några små violer glänser lite extra, innan narcisser och tulpaner snart tar vid.

Varmt välkommen du nya trädgårdssäsong!

Styling och fotografi: Weronica Fremenius för Days & Weekends.

signature

One comment

  1. Jag får min första trädgårdssäsong detta år iom ett spontant köp av kolonilott. Ser därför fram emot dina trädgårdsinslag extra mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *