Days & Weekends: 7 a week # 23

1915rightnowDå har vi den första tisdagen i maj. Håll till godo med den tjugotredje 7 a week. Jag håller med Ebba von Sydow. Om man är aningen osunt intresserad av kungligheter så är det himla skoj att tippa namn. I lördags fick Storbritannien en ny liten prinsessa. Jag klappar mig för bröstet då jag gissade rätt på alla tre namnen. Score :). Charlotte skall flickebarnet heta, tillsammans med Elizabeth och Diana. Inga direkta högoddsare möjligen när man har följt spekulationerna innan, men ändå roligt när man är nörd i kungligheter. Säkerligen mycket speciellt att namnge då det är en prinsessa, men alltid roligt med namn tycker jag. Mina barns namn har två helt olika berättelser. Annas namn kom till då jag låg på BB och tittade henne i ögonen den där första natten. Jag hade inte alls tänkt på namnet innan, det bara kom till mig. Henrik var en Henrik så fort jag fick veta att jag var gravid. Elisabet eller Henrik. Tvärsäker. Och som tur var så var han en perfekt liten Henrik också. Babysouvenir från Kensington Palace.

1915andfabSom jag tycker om detta omslag till danska Cover. Jag skulle inte se klok ut i en sådan där gul hatt, men hela bilden osar sommar på ett sätt som är omöjligt att inte tycka om.

1915weeklyJag: Nu har de kampanjpris på kaffemuggar här. Kan du komma och titta? Han: Det duger bra med de som jag har. Jag: Men de är ju så himla gamla och slitna. Han: Vi behåller dem. Jag: Kom hit och titta i alla fall. Han: Mm, kanske. Alltså, kaffe i detta hus får ingen vidare kärlek alls av mig. Jag kan knappt hantera kaffebryggaren och de där muggarna har liksom hängt med i många år utan att jag har ägnat det så mycket uppmärksamhet, eftersom jag alltid dricker te. Men helt plötsligt ser man något. Och jo, det blir nog bra med ungefärligen samma modell igen – nu med aningen bättre finish.

1915eyesonEn förlorad värld har precis kommit ut i nyutgåva – läs om den här och här. Jag sätter såklart upp den på min klassikerlista. Och tänker att jag nog måste se om TV-serien också.

1915themesongAlbumet kommer snart. Just nu blir jag glad av denna.

1915homesweethomeDe sötaste anteckningsböckerna på länge som hittills innehåller några fagra tankar om trädgården. Ett träd är på gång. Bland annat.

1915embracetheseasonGrillsäsongen är här. Jag omfamnar den fullt ut. Bild: Egen bild för IKEA 2013.

Helenas lista hittar du här.

Med hopp om en fin tisdag!

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.