Fredagssvepet 19/15

1915fredagVi har den andra fredagen i maj. Vårvindarna är friska där utanför, men allt det gröna får en att le. Håll till godo med veckans svep! Svenskt Tenn har äntrat Pinterest, vilket fick mig att surfa in och titta genom galleriet. Jag har själv ett högst inaktivt konto. Jag pinnade ett tag för några år sedan, men kom fullständigt av mig. Nu använder jag det mest för att leta bilder på teman. Lätt att fastna tyckte jag då. Jag känner nog fortfarande att jag har tillräckligt många sociala media-arenor att vara närvarande på, men man skall aldrig säga aldrig i vanlig ordning. Snart kanske jag är där igen och pinnar loss.

1915fredag5Jo, jag håller med Helena. Det är ett riktigt fint nummer detta. Den gröna inspirationen är i vanlig ordning av hög klass och det är svårt att inte sugas in i bilden av Elsa Billgrens kök på framsidan.

1915fredag12
Åhléns kommer med kollektionen This is Sweden som är en hyllning till svensk design. Det är en blandning av eget framtagna produkter och ett urval av svenska formgivares verk. Det är roligt att se en av mina personliga favoriter – Mikaela Willers – i detta sammanhang som går ut till en bredare publik.

1915fredag4Så var det dags igen. En kedja tar in en högprofilerad aktör – i detta fall aktade och kända fotografen Mary McCartney för KappAhl och kampanjen Dreams through a Lens. Bilderna skall promota KappAhls kläder i linje med hållbart mode, ekologiska tyger och produktion. Fint så långt och bra att man tänker stort för att gå genomslag i mediabruset. Sedan tittar man på kollektionen som finns här. Hedervärt att man tänker klassiskt som skall vara länge, men jag ser en kollektion utan stark identitet och något som sticker ut som kan behövas för att skapa buzz. Visst kan jag tänka mig en bastopp, men det är ingenting som jag springer efter och hållbart mode finns numera hos de flesta kedjor. Nu har jag inte varit i butik, men känslan från liknande kampanjer är att man lägger dyra pengar på dess utformning och inte tar hand om det i butik sedan.

1915fredag10Jag får alltid en släng av bohochic på sommaren. Det brukar vara snabbt övergående visserligen, men det är något med värmen som gör att jag överväger denna stil. Mocka och fransar syns på massor av ställen denna säsong – den här lilla väskan från H&M Premium är fin. I samma anda får denna skapelse hänga med i veckans kedjekoll – kimono i bomull från Lindex.

1915fredag7Vacker liten väska från For Good Luck som medverkar på Kustfolk i Varberg i helgen om du har vägarna förbi.

1915fredag1 Fredagstoner med Göteborgskänsla.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

  1. Ingen fredag utan ditt härliga fredagssvep! Det hör liksom helgen till att kika in här hos dig, även om jag är värdelös på att lämna små spår efter mig, sorry!

    Tack för all fin inspiration du delar med dig utav!
    Kram Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published.