Fredagssvepet 38/15

3815fredag2Vi går in i den tredje helgen i september. Det känns att hösten rycker fram, men än finns det blommor i trädgården, tillfällen att grilla och att få värmande sol på näsan. Håll till godo med veckans svep. Det badrumsmärke som syns mest just nu är danska Meraki. Vi tycks inte få nog av naturlig hudvård i stilrena förpackningar. Jag har inte provat någon produkt ännu, men visst blir man lockad. Garanterat på ett handfat på en stylad mäklarbild nära dig i höst.

3815fredag5Jag är lite mellan serier på såväl Netflix som HBO. Jag brukar alltid ha några rullande, men nu har det varit låg aktivitet där. De stora amerikanska premiärerna närmar sig. Just nu funderar jag på att se The Knick på HBO innan andra säsongen drar igång i oktober.  Någon som sett den?

3815fredag7Intressant artikel i DN i dag “Shopping, glamour och kvinnokamp” om hundraårsjubilaren NK och varuhusens roll i tidigt nittonhundratal som en ny scen för kvinnorna. Tiden har bland annat skildrats i favoriten Mr Selfridge vars två första säsonger finns att se på Netflix om man missat det.

3815fredag4På tal om favoritlook denna höst. Den här är också himla fin och inspirerande – rutor, oversize, långa byxor, stickat med låga skor. That´s the way I like it – från By Marlene Birgers höstkampanj.

3815fredag3Indiska presenterar ett samarbete med NOTE Design Studio. Ljusstakarna har säljstart under vecka 47. Jag tycker om tanken att göra något mer av den klassiska adventsljusstaken så att den kan få leva längre än tills de fyra ljusen brunnit ner. Det skall bli roligt att se produkterna i verkligheten när de landar i affär.

3815fredag8Fint mönster i kudde från H&M Conscious.

3815fredag6Målarböcker som riktar sig till såväl vuxna som barn och som lanseras som en stunds meditation har sannerligen blivit en stor succé. Tovelisa har gett ut en i genren Hemma och nu kommer även tjugo vykort att färglägga och skicka i väg. Kreativitet bör hyllas, men visst är de även vackra precis som de är.

3815fredag1En annan trend som jag tycker mig se och som även den hyllar livet i lite mindre fart, är de exklusiva sov- och hemmaplagg som syns på fler och fler ställen. Visst liksom sugs man in i den där bilden med tjusig flanellpyjamas från Toast.

3815fredag
Petra Marklund

Med detta hoppas jag att ni får en riktigt fin helg!

signature

12 comments

 1. Fin lista som vanligt! Är så sugen på att byta ut hel pyjamaslådan mot nytt!

  Se the Knick, den är är bra! Owen är toppen men även flera andra. Gillar den tuffa kvinliga ägaren till sjukhuset.

  Trevlig helg!

  1. Tack! Låter lovande med The Knick. Jag brukar följa serier från början, men den här hamnade utanför min radar på något sätt. Men aldrig försent – kanske denna helg är starten för mig :). Fina dagar till dig med!

 2. Förr i tiden ;), alltså innan jag började handla mer eller mindre “allt” second hand, var Indiska och Åhléns – vid sidan av Myrorna förstås – givna vattenhål på mina luncher. Numera jobbar jag mycket hemifrån och lunchtimmarna ute på sta’n blir inte lika frekventa. Men det händer fortfarande att jag inte kan motstå allt det vackra som Indiska bjuder på. Julkulorna i form av små jordglobar föll jag som en fura för förra året, så de ska givetvis upp i granen sen. Sen som börjar bli snart…

  Och man skulle kanske skaffa sig en målarbok för de där meditativt, blåsiga kvällarna nu då. Att färglägga känns som en bra grej för en som inte kan få nog av färg!

  Tack för att jag fick svepas med, och ha en skön helg!

  /helena

  1. Helena – jag är ju precis likadan när det gäller vattenhål på staden. Välgörenhetsbutikerna är nummer ett numera och det är sällan jag går och scannar annat, om det inte är något speciellt jag är ute efter. Det är så mycket mer spännande med det andra :). Men de här ljusstakarna skall jag titta på när de dyker upp – behovet är lika med noll – men titta kan man alltid göra som bekant. Dottern köpte sig en sådan där målarbok på Gotland i somras. Några sidor är påbörjade, men många kvar – så finns hopp om meditativa stunder för den som vill det. Tack! Detsamma till dig!

 3. Tack för ännu ett fint svep! De gör min fredagseftermiddag som jag skrivit förut. Nu blev det reprisläsning med tid för att lyssna på musiken lördag förmiddag 🙂

  Ett tips till dig som också gillar trädgård, har du upptäckt Vivara.se?
  Plantor till bra pris som skickas hem till dörren. De är inte så stora som oftast i plantskolorna så därför perfekt plantera nu för tillväxt till nästa säsong. Provade dem redan förra hösten och alla plantorna har levererat fint i år.

  Ha en fin helg!

  1. Sofia – så härligt att få vara en del av din helgfeeling! Nej, inte testat den sidan. Låter spännande. Jag kämpar med min trädgårdståga denna årstid. Mina blickar riktas inåt, även om jag mycket väl vet att höstplantering är himla bra :). Och så skall de där tulpanlökarna ner också… Tack för tips och ha en fin helg du med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *