Nyckel

4015skultunasmyckenBarnen har de främsta nycklarna till hjärtat. I tisdags eftermiddag cyklade Henrik omkull och efter en ambulansfärd konstaterades armbrott. Nu ligger han uppe på sitt rum med gipsad arm och tittar på film. Ett ögonblicks verk, ett mammahjärta som led när han hade så ont, men samtidigt tacksamhet över tiden på sjukhuset och att han blev så väl omhändertagen. En stilla torsdag, denna första i oktober.

Fint armband från Skultunas nya kollektion med damsmycken “The Key collection” av Kajsa Avila. Inspirationen kommer från den klassiska kontorsljusstaken och jag tycker om detaljen med nyckeln. Kollektionen släpps senare i oktober.

signature

3 comments

  1. Min dotter cyklade också omkull i tisdags. Känslan när hon skickade ett sms att hon fallit med cykeln och slagit sig, utan att precisera omfattningen på skadan… medan jag satt på ett möte i grannstaden och hennes pappa på ett annat möte… Tack och lov hade hon bara fått ett rejält slag och och ett stort skrapsår på ena knät och storasyster kunde ta hand om henne, men ändå. Alltid värker det i mammahjärtat när de små skadar sig. Hoppas din kille kryar på sig fort och inte behöver ha väldigt ont i armen.

  2. Empatin och minnena slås på direkt när jag läser om din pojke. Knäpp sa det i knät, när jag som sextonåring lyckades slita av korsbandet. På två ställen. Ett ögonblicks verk, sannerligen.

    Lycka ändå att bo i ett land med en (oftast) välfungerande sjukvård. Och att ha en mamma som pysslar om!

    Nu över till det ytliga, vackra. Armband och ringar är inte mina bästa smyckesgrenar, föredrar örhängen och broscher. En gammal yrkesskada kan man säga. Har haft flera jobb där mina händer behövt vara fria från smycken. Men detta var verkligen fint. Använder ofta en gammal nyckel tillsammans med en halskedja – en favorit runt halsen. Påminner om tider som varit. Och det viktigaste här i livet, nyckeln till allt – kärleken.

    Krama din oturskille från mig. Försiktigt. 🙂

    /helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *