Fredagssvepet 47/15

Vi går mot den fjärde helgen i november. Här skall vi fira en fjortonåring och kanske titta på utegran. Håll till godo med veckans svep. SVT presenterade sin jultablå i veckan. Det finns en del godbitar – jag ser bland annat fram emot fortsättningen på Fröken Frimans krig. Det traditionella brittiska dramat är denna gång BBC:s Life in squares om Bloomsburygruppen med systrarna Vanessa Bell och Virginia Woolf i spetsen. Det första avsnittet sänds den tjugotredje december – min favoritdag under julen.

4715fredag4Jag spanar efter en läsfåtölj till en av mina hörnor i huset. Det blir förmodligen en mer sittriktig variant än denna klassiker just där, men jag tycker mycket om den bruna sammeten.

4715fredag6Möjligen ett ålderstecken eller behovet av att närstudera stämplar på loppisfynd – även fint i stilleben – förstoringsglas från Indiska.

4715fredag7Dekorativa i små grupper är även brevpressar. Kanske ett fint julklappstips till någon som tycker om vackra saker? Jag är förtjust i Nynne Rosenvinges glas.

4715fredag3Sammet som sagt. Vacker grön klänning till kommande högtider från Other Stories.

4715fredag8Papperstrenden när det gäller julpynt fick sin höjdpunkt för några år sedan när det var honeycombs och ordgirlanger på många ställen. Det är ett enkelt och stämningsfullt sätt att dekorera på – här fint från Afroart.

4715fredag5En av mina favoriter bland formgivare – Ingegerd Råman – kommer med en kollektion för IKEA under 2016. Jag tycker alltid att det är intressant med processer när det gäller design och när det presenteras så här vackert i bokform, är det bara att tacka och ta emot. Via Ems Designblogg

4715fredag1Som sagt – det finns ingen hejd på trenden med målarböcker för vuxna – men denna gör att pulsen stiger lite. Liselotte Watkins illustrationer har alltid det där extra och jag tycker mycket om hennes uttryck. Här skall en väv av interiörer finnas och det utlovas perforerad rygg så att man skall kunna riva ut sidorna. Det hela låter mycket tjusigt och jag klickar med säkerhet hem ett exemplar när den kommer ut. Pressbild Norstedts

4715fredag2

Adele

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

  1. Men åh, tack för tipset! Liselott Watkins målarboken åkte upp på bevakningslistan! 🙂 Synd att den inte kommer ut redan till jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.