Days & weekends: Månadens lista – november

Med en månad kvar till julafton samlar jag mig för min version av Tant Johannas månadslista för november. Håll till godo.

OUTFIT

Livet med en fjortonårig dotter innebär bland annat att man inte riktigt vet vilken jacka som är tillgänglig för dagen. Det kan nämligen mycket väl hända att plagget som man har tänkt att använda är på drift. Jag tycker kanske att vi har diskuterat det rimliga i att fråga innan man tar någon annans kläder, men det är inte alltid att det faller på plats om man säger så… Det kanske skulle finnas hopp till ensamrätt för en klassisk kappa i kamel a´la Jackie Onassis, för det skall helst vara svart. Bildkälla

ORD

4815lista1Jodå, vintern kom till slut även i år. Bildkälla

VINTAGE

4815lista2Den tjusiga vagnen ovan är av Josef Frank för Svenskt Tenn från femtiotalet. Det var inte den jag sprang på, men väl en annan rottingvagn som gjorde mig mycket glad och inredningsnipprig i vårt vardagsrum denna november.

BLOMMOR

4815lista3Jodå, min Adventsförväntan satte in efter Alla Helgona-helgen även detta år. Jag tycker så mycket om säsongens växter och kan oftast inte låta bli att ha julrosor inomhus trots att jag vet att de trivs bättre svalare. Men det är ju så vackra, så vackra.

KLASSIKER

4815lista4De är som små konstverk – sidenet från Hermès. Det är inte för inte som man ibland ser dem som väggprydnader istället för kring halsen. Jag förlorar mig ibland i detaljrikedomen på deras sida. Nu var det Zénobie som fångade mig. Motivet bygger på drottningen Zenobia av Palmyras skatter. Jag blir alltid fascinerad av mönster med ett myller av detaljer som ändå bildar en harmonisk helhet.

MOOD

Förra veckan föll årets första snö, vilket räckte för att jag skulle slå på min snöromantik, titta på Lorelai i Gilmore Girls och bli lite extra mild i sinnet. Nu är det mesta borta igen, men visst är det något alldeles särskilt med det första vita som lägger sig som ett vackert ljus på världen. Det kan behövas just precis nu. Bildkälla

DETALJ

4815lista6Jag såg en julgransfot från Norrahammars bruk i en tidning, vilket ledde mig in till deras hemsida och detta paraplyställ. Ack så tjusigt.

PÅ ÖNSKELISTAN

4815lista5Jag har inte haft armbandsur på några år, men nu märker jag att jag saknar det. I en värld där mycket är digitalt är det måhända klassiskt att längta tillbaka till det ursprungliga. Barnen har växt upp utan klocka på armen, men för min del är det nog dags för comeback. Armbandsur från Cluse/Le Kiosk

INSPIRATION

Just nu bläddrar jag mest i äldre antiktidningar. Jag köper alltid med mig en bunt när jag finner på loppis. Jag läste klassiska Antik & Auktion på nittiotalet, men sedan föll den bort för mig. I juletider är det inte så dumt med lite annan inspiration än som är gängse i dag. Bildkälla

XOXO

4815lista9Snart kommer Sofia Karlsson och Martin Hederos julskiva. Julkortet släpptes redan 2013, men den är fortfarande lika fin och en favorit för mig. Bildkälla

December – vi ses snart!

signature

One comment

  1. Fin lista! Ja, barnen har växt upp utam armbandsur. Jag har också lagt ifrån mig mitt sedan något år eller två. En jättefin Certina, men jag saknar den inte alls. Vi får vänta och se och någon i familjen tar på armbandsur igen snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *