Nya blad

5316diary12016 är här. Jag hoppas att ni hade ett fint avslut. Själv fick jag passande nog en ny kalender som nyårsgåva. Royal Horticultural Society gör de vackraste – förstår inte att jag alldeles har glömt bort det. Av samma givare som i går – min bästa vän – fick jag en kalender 2001. Jag minns det mycket väl för jag antecknade barnmorsketider däri när jag väntade Anna. Nu femton år senare är dottern i högsta grad utanför magen och står och stampar otåligt för att få ha datorn när jag skrivit klart detta.

5316diaryÅrets utgåva har blomsterillustrationer av bland annat den holländske målaren Pieter Holsteyn som verkade på 1600-talet. Jag är mycket svag för genren och har suttit och bläddrat i soffan i dag. Kalendern är för vacker för tandläkartider och föräldramöten. Jag tror att den skall få bli trädgårdsdagbok. Varje år tänker jag att jag skall skriva mer säsongsbetonat i anteckningsform vad som sker i det gröna. Detta är kanske året då det blir verklighet.

Nyårslöften? Nej, inte för min del. Jag tycker nog att man kan vara lite extra snäll mot sig själv nu när det är som mörkast. Jag hoppas dock på ett kreativt och givande år tillsammans med er här på bloggen.

2016. Let´s go!

signature

6 comments

 1. Gott nytt fina W!
  Det låter som en utmärkt idé att ha almanackan som en trädgårdsdagbok. Man glömmer så snabbt och lätt vad man gjort. Det som verkade självklart i maj kan vara helt förträngt i september.

  1. Karin – ja tänka att det är så med det gröna. Det verkar så självklart och aktuellt, men minnet sviker snabbt. Jag tar mig an året med en kalender – i alla fall i tanken :).

 2. Visst är det lite speciellt att hålla i en ny almanacka! Tänk vad man kommer att fylla den med… Den du fick var verkligen vacker.
  Hoppas du får ett lika vackert år!
  /Eva

 3. Åh så fint! Jag önskar dig ett fab 2016. Hoppas vi kommer till skott med fler igtantträffar under året med. Det önskar jag inför året! Kram Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *