Fredagssvepet 9/16

916fredagVilken Oscar-vecka vi fick med statyett och liten prins. Nu tar vi helg, men först ett svep. Håll till godo. House of Cards är en av de mest hypade serierna de senaste åren. I dag har den fjärde säsongen premiär på Netflix. Om jag skall se den? Såklart, inte minst för att följa Claire Underwood i Robin Wrights gestaltning. Ett av de tjusigaste omslagen för tillfället – jag tycker om den naturliga looken och det röda/Harpers Bazaar UK.

I morgon kväll kan vi som älskar brittiska kostymfilmer i klassisk skepnad börja frossa i BBC:s version av Leo Tolstojs Krig och fred. Det är tätt med namnkunniga skådespelare som känns igen från andra sammanhang. Jag bänkar mig såklart med en stor kopp te.

916fredag4Vår är trenchcoat för mig. H&M Premium frestar med en variant i linne.

916fredag5Även doften av mimosa är vårkänsla för mig.

916fredag6Liksom lite mer knalliga naglar.

916fredag3Svenskt Tenn visar påskdekorationer genom sitt Instagramkonto. Jag tror definitivt att vi kommer att se många alternativa installationer framöver i form av magnoliagrenar och annat istället för det klassiska björkriset.

916fredag2I dessa tulpantider rekommenderar jag denna bok som kom 2011 och känns som en klassiker i genren. Jag har sett den hos några bokhandlare nu på rean. Jag bläddrar flitigt i den under säsongen.

916fredag7IKEA lanserar ett Art Event den 22 april med fotokonst till lågt pris. Trycken kostar 99:-. Jag tycker om tanken med satsningar som dessa – att tillgängliggöra konst och nå ut till många. Denna gång kanske det inte var så mycket som föll mig i smaken personligen. Min favorit är Annika von Hausswolffs fotografi. Vi avslutar veckans svep med lite fredagsdans.

916fredag8Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Tack för all din härliga inspiration, både i fredagssvepen och alla andra inlägg du gör – även på Instagram. Trevlig helg!

  2. Krig og fred,serien har gått her i Norge og jeg ga den terningkast 6!!!Men lite besviken,alt går ikke slik en ønsker:( Men slik er heller ikke boken.Men lovly,lovly kostymedrama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *