Känsla för påsk

916påskI dag har vi tre veckor till Skärtorsdagen. Min känsla för påsk är inledd med dessa nästintill självlysande franska tulpaner.

916påsk2Jag är inte ensam om att tycka allra mest om gult i dessa tider. Kulören är den mest klassiska av alla till påsk, men signalerar även vår, sol och värme för mig.

916påsk1Det gula i tapeten i matrummet accentueras lite extra i dessa tider. Rummet är ett gladpiller året runt och det är roligt att se hur säsongerna lyfter olika nyanser i blommorna. Påsken är en av mina favorithögtider, så jag tar gärna fram dekorationer en tid innan. Fjädrar, ägg och hönor. Nu är er tid!

9 comments

    1. Ja, det gäller att passa på att frossa i tulpaner medan tid är. Sedan kommer de i och för sig ute i trädgården också och då blir det en andra våg att se fram emot :).

  1. Här inventerades påskförrådet i förra veckan och lite påskfoton är redan tagna 🙂 Kamske lite tidigt att tänka påsk tycker mannen här, men på något sätt är liksom längtan före det bästa för mig.

    Tack för fin inspiration!

    1. Det är samma här, Emma. Den där förväntan som jag alltid skriver om. Den är så fin för mig, så jag vill gärna dra ut på det hela lite. Och ägg och fjädrar är vårpynt tycker jag – inte bara förbehållet påskdagarna.

  2. Här ska St Patrick’s dag klaras av först, men jag har så svårt med denna irländska högtid då den bara får mig att tänka på Bajen… (Vi bodde ju söder om Stockholm innan vi flyttade till USA igen.) Påsken äger, tycker jag själv! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.