Want Wear Read Need: april 2016

TEMA: TRÄDGÅRD

1516wwrnWEAR Jag har inga speciella trädgårdskläder. Garden Girl har funnits på marknaden ett tag, men de är alldeles för söta och romantiska för mig. Desto mer sugen är jag på plaggen från Flora Manufaktur. De bärs så fint av Marie på Håkesgårdfotograferat av Kristin Lagerqvist. Kristin bar själv byxorna i helgen i fint blogginlägg här. Frågan är kanske om jag skulle känna mig bekväm i ett par snickarbyxor på samma coola självklara sätt som dessa damer, men det finns även andra varianter. På önskelistan.

1516wwrn1WANT Jag tycker verkligen om mina små Koholmen-lyktor från Karlskrona Lampfabrik. Nu kommer den i en större variant med brännare 10 och 14. Jag kan tänka mig att dessa fungerar alldeles utmärkt utomhus på sommarkvällar. Upp på önskelistan de med.

1516wwrn3NEED Vårt bord som vi har haft ute i ur och skur från svärföräldrarnas bodar börjar ge upp. Nu använder jag det endast som fotobakgrund. Därför skulle vi behöva något nytt att ställa fikabrickan på inne på innergården. Jag fick en soffa från Byarum i fyrtioårspresent och tillhörande bord är självklart vackert det med. Annars hoppas jag på loppis.

1516wwrn2READ För tillfället bläddrar jag i nyutgåvan av I trädgårdsmästarens spår av Elisabeth Svalin Gunnarsson. Gamla tiders trädgårdsmästare besatt kunskaper som håller på att glömmas bort, men deras odlingsmetoder är fulla av knep som passar utmärkt idag. Med avstamp i den hortikulturella glansperiod som i Storbritannien kallas för viktoriansk tid och i Sverige motsvaras av perioden från sekelskiftet 1900 fram till första världskriget, berättas här om smarta odlingsknep för såväl små och stora trädgårdar som balkonger och terrasser. Förr i tiden visste man hur man sparar och tar vara på regnvattnet i trädgården, hur man odlar på liten yta, hur man kan bli i stort sett självförsörjande på grönsaker även med en liten trädgård. Vikten av att satsa på uthålliga och inhemska växter var också självklar. Frågor som är minst lika viktiga idag för den miljömedvetne odlaren. Inspirerande!

Fullt påslag på vårkänslorna här även i dag. Hoppas att ni får lite sol på näsan!

4 comments

  1. Älskar mina trädgårdsbyxor från Flora Manufaktur som jag köpte för något år sedan. Superskönan, praktiska och snygga. Klart du ska ha hängselbyxorna!

  2. Gillar precis allt här! Boken beställer jag bums – kram på dig Weronica ♥

  3. Åh så härlig känsla. Jag längtar också ut i det gröna nu. Vi ska greja med trädgården och planteringar utanför Spinneriet. Får kolla in ditt boktips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.