Fredagssvepet 15/16

1516fredag8Så fick vi fredag igen. Håll till godo med veckans svep! I Stockholm var jag bland annat inne i Carl Malmsten-butiken och påmindes där om Lottas Träd som syntes mycket ett tag. Jag märker att det var ett bra tag sedan jag var inne på sidan, för det finns många nya varianter av växterna som komponeras samman till trädform som jag inte har sett. Svensk Vår är ett riktigt årstidsfyrverkeri med många de växter som är aktuella där ute i detta nu – vackert.

Jag antar att det är fler som väntar på den sjätte säsongen av Game of Thrones som har premiär nästnästa måndag. Även om jag har ett aningen tveeggat förhållande till serien, inte minst på grund av alla våldsamma scener som får silas mellan fingertopparna, är den given. I senaste The Edit från Net A Porter visar Sophie Turner som spelar Sansa Stark blommigt mode och talar om sin roll i serien.

1516fredag6Förra helgen tömde vi frysen på de sista hallonen och blåbären från hösten när sonen önskade sin favoritpaj. Själv står jag ute och hejar på våra rabarber som börjar komma och suget är som störst på den sötsura smaken i detta nu. I maj kommer Linda Lomelinos nya bok om pajer. Jag förväntar mig tittgodis utöver det vanliga.

1516fredag5Jag ser även fram emot denna bok som Bonnier Fakta ger ut i juni. Fokus ligger på ekologi och självhushållning – framsidan är himla fin också – inte minst viktigt för en omslagsnörd. Jag hoppas även på ett besök när vi åker till Skåne i sommar. Minns Mandelmanns Trädgårdar på Österlen som i ett skimmer.

1516fredag4Tjusigt från Zara – liknande skor igen som jag lyfte fram i gårdagens modecollage.

1516fredag2Två TV-tips till helgen – K Special i kväll om Ester Blenda Nordström om Sveriges första undersökande journalist tidigt 1900-tal. Läs mer om denna banbrytande kvinna här.

Och efter Krig & Fred på lördagskvällarna kommer den fjärde säsongen av Mr Selfridge. Lämpligt nog såg jag om serien på Netflix när jag var sjuk i höstas, så jag känner mig laddad för brittiskt kostymdrama i varuhusmiljö.

1516fredag1Här är det mycket växthustankar som sagt. I dag kommer en anläggare hit för en första konsultation. Jag vill helst att det står där ute typ nu, så att det roliga med att piffa kan ta vid. Jag tänker bland annat på de stora betongkrukorna från Granit – tycker om den enkla formen – hoppas kunna titta i verkliga livet snart. Och så givna fredagstoner denna vecka.

1516fredag7Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *