Vintage: Kandelaber av Josef Frank

1516frankfyndJag har huvudet fullt av växthus för tillfället, så det där riktiga adrenalinpåslaget infann sig inte riktigt där på loppisen. Men när jag kom hem fick jag hjärtklappning. I dag fann jag inte mindre än två stycken kandelabrar av Josef Frank för Svenskt Tenn. Det är den här modellen. Och det här är en riktig loppisssaga – en sådan där som gör att man får kraft till alla fruktlösa besök – jag gav femtio kronor styck.

1516frankfynd1Jag fann en ask med julgransljus i skåpet och var bara tvungen att prova lite. Det här är en godbit att andäktigt tända upp när man har tillfälle att sitta och titta på ljusens låga.

1516frankfynd2Jag kan bara tala för egen del, men när det gäller den här typen av saker har man nytta av alla gamla antiktidningar, alla böcker och broschyrer och alla Instagramkonto som man plöjt över åren. Såklart kan man titta på en av dessa ljusstakar och bara tycka att den är fin och köpa den därför, men för mig ger kunskapen och att kunna identifiera där i stunden en extra krydda till köpet. Och som tur var för mig, hade ingen sett på dessa med mina ögon innan jag hann dit. Sann lördagslycka, det kan jag garantera.

Fortsatt fin helg till er!

signature

11 comments

  1. Men oj vad fint! Så härligt med fynd nu förtiden! Hoppas allt är fint Weronica, kram och lycka till med växthusplanerna!
    Sofia på Mokkasin

  2. Grattis! Känns ju lite extra fint att dom hamnar hos dig som uppskattar dess bakgrund.

    Skall bli intressant att få följa växthuset framöver.

  3. Kul! Jag är en av dem som köpte samma kandelaber för 20 kr på en loppis bara för att jag tyckte den var fin. Nu var det superroligt att få veta lite mer om vårt gemensamma fynd. Tack för det Weronica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *