Gröna favoriter

1816verbenaVilka ljuvliga försommardagar vi har begåvats med under denna långhelg. I går var vi på plantskolan och där var vi inte direkt ensamma. Jag hade tänkt mig att köpa växter till odlingslådorna som vi brukar ha på altanen, men jag fick inte riktigt känslan där. Jag fann istället en av mina riktiga sommarfavoriter – verbena.

1816verbena2Vi har haft verbena i ett antal år – inte minst inspirerade av denna Verbenakung – Svante Öquist chefredaktör på Elle Decoration. Jag har aldrig försökt mig på frösådd utan köper färdiga plantor. I går fanns det stora fina som förhoppningsvis ger lila vajande lite tidigare på säsongen. Fjärilar och humlor älskar dessa blommor och ger den lilla extra dimensionen till växten tycker jag. Tänk på att plantan har en enorm växtkraft. Jag har mina bland annat i gummikrukor och det är en planta per stor kruka som gäller.

1816verbena1Trädgårdslivet är i full gång och just nu tycker jag att det är som allra roligast på hela säsongen. Allt spirar och är fullt av liv. Bekymren känns långt borta och hoppet är det som utmärker en när man tittar ut på det gröna. Bladlöss vad är det, liksom. I går hade vi grillpremiär på altanen också. Det är helt enkelt en himla fin helg det här.

1816verbena3Grön glädje till er!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *