Jätteverbena

 

Ni kanske minns att jag planterade två jätteverbenor i mitten av maj? Jag tittade med beundrande blickar bland annat på Elle Interiör chefredaktörs hem där stora lila var placerade i krukor.

Drygt två månader senare kan man konstatera att jätteeffekten har infunnit sig. Man blir ju full av respekt inför denna lilla gröna planta som har allt detta i sig. Mina plantor fyller lätt ut varsin gummikruka och bidrar till lite höjd ute på altanen. Nästa år vill jag ha fler. Ett växttest med mersmak med andra ord. Min tidigblommande lavendel Hidcote Blue klipptes ned och sjuter nu många nya skott. Det händer mycket ute i trädgården just nu. I går käkade vi egen sallad för första gången. Det är lätt att vara trädgårdsnörd just precis nu.

 

Missa inte Ann Heberleins krönika i DN i dag om det som hänt i Norge. Tänkvärt och hoppfullt mitt i allt det mörka.

signature

13 comments

  1. Läste precis krönikan du hänvisade till. Tycker hon har så rätt i sin text. Så är det faktiskt. Trots det hemska så finns det mycket godhet. Och vi borde förfäras när sådant sker. Utan att det förlamar oss.

  2. Jätteverbena – den ska jag lägga på minnet. För i år är det ju försent att plantera. Saknar något med höjd bland mina krukor. Och lavendeln blommar om alltså. Då ska jag genast klippa ner min. \n\nNu ska jag läsa krönikan du tipsar om. Trevlig söndag eftermiddag.\nkram.

  3. Jag läste också hennes text. Sann och tänkvärd.\r\nDet är så lätt att rädslan tar över.\r\n\r\nDet ser ut som om ni har haft underbara sommarveckor på Gotland. Älskar den sista bilden på ljusslingeinlägget. Ha en fortsatt härlig sommar, kram Sofia

  4. Så fina dina ser ut! De ser ut att passa fint där i svarta korgarna!\nJag var lite orolig över vår verbena inför hemkomsten, men när vi kom hem igår kväll såg jag att den mådde så bra så, vilket förstås gjorde mig glad :-)\nHåller helt klart med, den är imponerande med sin växtkraft fast samtidigt skira blomning – detta kommer bli en återkommande favorit i kruka. Jag är så glad över en liten hörna på altanen där detta står tillsammans med buxbom och solhatt och så lite betong på det – äntligen en hörna som känns sådär toppen (för mina egna ögon vill säga).\n\nLäste krönikan – tänkvärt. Det är så hemskt det som har hänt. Så overkligt, så sorgligt. Man tänker på alla familjer. Och vill skydda sina egna från allt ont i världen. Sen läser man även om alla som hjälpt till. Det onda och det goda, så nära.

  5. Hej! tänkte bara tipsa om att just nu finns fler tävlingar med fina priser på blogg, det finns även en dagens blogg tävling där du har chansen att bli länkad inför mina 200-600 unika läsare/dag så passa på att gå in och anmäla dig kolla i vänsterspalten så hittar du tävlingarna:)\nAnnars kanske du vill göra ett bloglovin byte?;)\nkram\n

  6. Och citronverbenasorbet som är så gott!\nVad fint det blev, det skall jag absolut ta i beaktande inför nästa år då det är dags för mig att ta tag i trädgården! 🙂

  7. Tess: Jätteverbenan är en annan sort, så att du inte försöker dig på att göra sorbet på den 🙂 Citronverbenor har jag med och de växer så att det knakar i odlingslådorna. En fantastisk doft har de!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *