Tänker på plankbord

2116plankbordJo, det här blir ännu ett sådant där “inte här inne – men i växthuset”. Det har redan blivit några sådana och fler lär det bli. Klart att jag har tittat på otaliga exempel på trenden med bord gjorda av gamla plankor. Jag har inte minst beundrat hur snyggt det blir som bakgrund till fotografier. Men här inne hos oss – njae – har inte riktigt fått till det stilmässigt. Senast i morse såg jag den här varianten i ett hem till salu i Göteborg genom Johanna Bradford.

2116plankbord3Här syns ett plankbord på benbockar  i utemiljö av Pella Hedeby och fotograf Sofi Sykfont  för IKEA/Livet Hemma. Något sådant kanske? Nackdelen är måhända att benbockarna  själ en del utrymme under bordet – fördelen kan vara att detta inte behöver vara permanent utan kan plockas isär när bordet inte används.

2116plankbord1Ett klassiskt bockbord byggt av återvunnet virke med ritning och allt finns hos Made by Mary. Jag tycker om den rustika looken och tror att den skulle passa i ett växthus – frågan är kanske hur man upplever detta skavda och oregelbundna i verkligheten. Kanske passar det bättre som sidobord? Jag är inte riktigt säker på om alla håller med om att estetik med levande bordsskiva får gå före praktisk funktion med lite vingliga glas och annat. Eller blir det kanske superstabilt?

2116plankbord2Åsa på At My Casa har byggt sig ett vackert köksbord av gamla 1700-talsplankor som betsats med Osmo Snö. Man vill ju åt den där lite vindpinade looken och inte återuppleva furuns storhetstid. Här syns bordet i helhet – med snygga stålben.

Jag funderar vidare – har ni några fina tips i genren tar jag gärna mot dem.

Fin inledning på veckan till er!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.