Månadens lista – maj/16

Med dagar kvar av maj tar jag mig an månadens lista. Håll till godo med min variant av Johanna Bradfords lista.

STIL

2116månadenslista5Jo, jag har provat min beskärda del av solhattar, men det är inte alldeles enkelt att finna en modell som sitter fint på huvudet och som är något som man känner sig bekväm i. Nu känner jag att jag bara måste investera i en. Växthus och hatt liksom. Match made in heaven. Bildkälla.

ORD

2116månadenslista3

VINTAGE

2116månadenslista6Nu är det lite extra roligt att finna äldre ting till utomhusmiljön. Det är poppis med vintage även för trädgård, så det är fler som letar, men jag har lyckats finna några fina zinkting i alla fall. De perfekt patinerade lerkrukorna odlade min mans farmor i. Sådant gör en lite extra glad.

BLOMMOR

2116månadenslista1Maj är en månad av tulpaner hos mig. I denna tidiga bukett är det de enkla som glänser tillsammans med narcisser och äppelblom. Senare har jag frossat i fyllda varianter.

KLASSIKER

2116månadenslista7Anika Reuterswärds utställning “Inspirationer – då och nu” på Svenskt Tenn var något av det mest inspirerande jag sett på Strandvägen på länge. Vackra miljöer sammanfogade med fingertoppskänsla – högsta betyg från mitt håll. I en av dukningarna användes tallrikar av Fornasetti. Nu finns även en stor vägg där de exponeras. Jag har haft en på önskelistan länge – skrev om Fornasetti på bloggen här – men det är inte alldeles lätt att bestämma motiv om man skall samla sig till en investering. Jag vet inte om jag kom närmare nu, men så är det med en del saker som liksom vilar i bakgrunden. Någon gång. Kanske.

MOOD

2116månadenslista9Eller hur? Med en temperaturskillnad på sisådär femton grader mot i går – det här blir en månad att minnas med tvära väderomslag – gäller det att tänka på att vi faktiskt snart är inne i den första sommarmånaden. Och det är något fint det.

DETALJ

2116månadenslista8Jodå, det blev några ting från kollektionen VIKTIGT på IKEA, bland annat den lilla tillbringare i glas som syns på bilden. Ingegerd Råman förblir mästarinnan på detaljer.

PÅ ÖNSKELISTAN

2116månadenslista4Mest av allt önskar jag mig en ljuvlig försommarhelg i Göteborg av vädergudarna. Det närmar sig HH. Det var inte lätt att få tag på hotell i höstas när den värsta biljettruschen rådde så det gällde att preliminärboka det som fanns. Nu scannade jag nätet igen och fick fatt på rum på hotell Bellora. Det skall bli spännande att prova det.

INSPIRATION

2116månadenslistaJag söker mig som bekant gärna till museum när jag letar inspiration. Förra veckan besökte jag åter Waldemarsudde – nyligen framröstat som Stockholmarnas favoritmuseum 2016. Blomsteruppsättningarna är alltid något extra – passa på och inspireras av denna kombination av vitt och lila med syréner och tulpaner medan det är i säsong.

XOXO

2116månadenslista2Snart är det pionsäsong i trädgården. Denna primadonna är värd all väntan.

Juni – vi ses snart!

4 comments

  1. Bellora blir toppen! Bor alltid där i tjänsten. Små men fina rum, men frukosten är det bästa. Älskar’t

Leave a Reply

Your email address will not be published.