Fredagssvepet 35/16

Se där – vi fick fredag igen. Håll till godo när jag sveper fram bland veckans nio utvalda. Jag kom snabbt över förlusten av att sändningen av andra säsongen av Poldark tycks dröja. Det vankas minsann annat från de brittiska öarna. I kväll börjar en ny omgång av Grantchester med James Norton i rollen prästen Sidney Chambers. I vanlig ordning är den engelska landsbygden grogrund för otaliga kriminalgåtor, men jag finner serien oemotståndlig – inte minst på grund av skådespelarna, karaktärer med djup och scenografin. Ett TV-tips till. Om ni har missat The Night Manager finns hela serien för sträcktittning på TV 4 nu.

Inte nog med det – på lördag har The Durrells som i svensk tappning blivit Enkel resa till Korfu premiär hos SVT. Serien baseras på självbiografiska The Corfu Triology med My Family and Other Animals av Gerald Durrell om familjens flytt till Korfu på 1930-talet. Jag sitter bänkad såklart.

3516fredag2Rustik keramik är något som syns överallt för tillfället. Trevligt tycker jag, som har varit svag för detta sedan alltid. Även om jag tycker mycket om detta, kan jag tycka att det gått viss inflation i liknande ting – speciellt massframställt som skall se rustikt och unikt ut… Däremot blir jag glad när stora företag som når ut till många satsar på att ta fram handgjort och kombinerar det med sociala projekt som kan få en varaktig förändring. IKEA kommer med kollektionen Fullviktigt som tagits fram i Thailand. Säljstart är satt till 21 oktober och färgerna är definitivt i linje med vad som känns nu. Pressbild: IKEA

3516fredag3Det har även kommit bilder som försmak på IKEA:s kollektion med Piet Hein. Här får vi vänta till mars 2017, men det verkar vara något att se fram emot – speciellt när det gäller möbler av rotting. Pressbild: IKEA

3516fredag4På tal om rustik keramik – franska Merci visar just nu en utställning med vintageföremål från 1950-talet. Jag faller som en fura för bilderna som verkligen tar fram det som jag älskar med den här typen av keramik – det handgjorda, glasyren och till synes enkla former som bär sig själva. Som jag har skrivit om tidigare – det har varit en hot, hot, hot-alert för liknande föremål några år nu, men ändå ser jag mycket som inte kostar någonting alls Second Hand. Min inte alltför djärva analys är att detta kommer att ändras snart. Tipstack till Inredningshjälpen.

3516fredag8Ni kanske minns min hang-up på knytblusar förra hösten? Nu finns det ett större utbud. Jag sätter raskt upp den här sidenblusen från H&M Premium på min höstönskelista.

3516fredag7När vi pratar siden önskar jag mig även den här fagra scarfen med fågellandskap från Dagmar. Vacker, vacker.

3516fredag6Jag har uppdaterat mina länkar med bloggkärlek här på sidan. Jag tycker att vi skall vårda den generösa linjen Link with love i bloggosfären. I den andan tipsar jag om en blogg – Odds & Ends som drivs av Terese Wahlberg med mycket återbruk, interiör, Paris och vackra ting – bland annat. Trevlig läsning. Fotografi: Ulrika Kullenberg

Denna veckas fredagstoner blir den minst sagt omtalade reklamen för Kenzos nya parfym. Jag är himla förtjust i detta – inte minst när andra märken som jag brukar tycka om gör sådant som man sett till leda. Jag har alltid tyckt om Burberrys värld. Och jag gillar Lily James. Och Duffy sjunger så fint. Men reklamen? Nej, den får mig inte på fall – alls. Den här däremot – värsta bästa fredagspeppen!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4 comments

  1. Men fina du!! En sån ära att få vara med i ditt fredagssvep som jag tycker så mycket om! Håller med dig helt och hållet, mer länkning till andra bloggare. Man går miste om så många fina bloggar där ute som lägger ner hela sin själ i den utan att få den uppmärksamhet som förtjänas.

    Önskar dig denn finaste av hösthelger Weronica!
    Kram Terese

  2. So in love with Grantchester,so I went to Grantchester last year,twice..From Norway.;)Just LOVED it!Not that far from Cambridge.And a lovely tea garden not far from the church…wow!The place down the river!Just beautiful!Where the last episode ended.But hey,there will be another season<3;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.