Inspiration: Höstbukett

septemberbukettNi har kanske sett att jag har en kategori som heter buketter numera. Min tanke är att ha detta tema som en återkommande del av bloggen. Jag tänker mig inspiration av olika slag, alltid i samklang med säsonger som är en bärande del i allt som jag gör här. I dag firar jag in september med det här arrangemanget.

höstbukettNär vi går mot höst är det tacksamt att ta fram säsongsskiftet i buketten. Jag tycker om att blanda det som vissnat och det som är i blom. I dikeskanten finns vackra fröställningar som här tas fram. De solrosor som är med är även de överblommade. Ta en titt på det som finns runt och ta in det som vissnar vackert. Från det vilda kommer även Snöbär och kvistar av Nyponros.

septemberbukettenDenna bukett blev en slags impressionistisk installation med allt som jag fann vackert för stunden. Man kan ha olika utgångspunkter när man fogar samman – tacksamt om man vill bygga på frihand är att arbeta med ett hoprullat hönsnät i en kruka. Jag började med kvistarna och fyllde sedan på i nätet tills jag kände mig nöjd. Jag ville få fram en höstig känsla med aprikosa toner som fördjupades med vinrött och nypon. I trädgården firar fortfarande dahliorna triumfer – här Preference, Hillcrest Suffusion, Arabian Night, White Perfection och Sneeuwstorm tillsammans med chokladblomma, ros William Morris, syrénhortensia, blodtopp och långa rankor av humle.

bukettväxthusDenna gång placerade jag arrangemanget i den klassiska Waldemarsuddekrukan. Det var den första kruka jag började samla på när jag inte hade ett dugg gröna fingrar – säkert minst tjugo år sedan – och jag tycker fortfarande lika mycket om den.

Välkommen september!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.