Söndagsbilden: Höst där ute

hostmoodBrr – i kväll får vi ägna oss att tina upp efter att ha tillbringat en heldag i trädgården. Jag har ägnat mycket tid i växthuset åt att förbereda det för vintern. Nästa helg skall vi resa ett bubbelplasttält där inne. Med hjälp av en värmefläkt med termostat skall det förhoppningsvis bereda en övervintrande kokong till växterna. Jag har flyttat över pelargoner i plastkrukor, ägnat mig åt krukvård och flyttat in en hel del saker. Framförallt har vi planterat massor av tulpanlökar för att hysa hopp om denna syn i vår. Det känns alltid som en stor seger när det är gjort. Mörkret sänker sig. Dags att hoppa ur trädgårdsbyxorna, äta söndagsmiddag och sedan se några avsnitt av den här serien som jag av någon märklig anledning missade när den sändes. Nu ser jag den på Netflix. En stor kanna te och trivsamt brittiskt kan vara precis det jag behöver denna kväll. Hoppas att ni har haft en fin helg.

signature

3 comments

 1. Hej Weronica!

  Jag sitter här i vår sjukstuga och funderar lite på nästa års dahliaodlingar och kom att tänka på dina pallkragar. Såg att du hade sex dahlior i varje pallkrage, var det lagom många rent utrymmesmässsigt tycker du?

  I år hade jag dahlior i perennrabatterna och det hade sina nackdelar, t.ex. så har åkersniglarna kalasat rejält på vissa dahliaplantor 🙁 Sen blev det lite trångt på sina ställen när dahliorna växte upp och nu ska jag krångla upp knölarna inom kort.. så pallkragar känns som rätt grej nästa år. Dock tänker jag att det blir mycket vattning, pallkragar brukar torka upp ganska snabbt men å andra sidan allt kan väl inte vara en dans på rosor 🙂

  Tack för en fin blogg! Jag uppskattar, som du vet, särskilt dina fredagssvep och dina trädgårdsinlägg <3

  1. Hej Sofia! Roligt att höra från dig! Jag uppskattar alltid dina fina ord. Nu är dahliorna upptagna och jag börjar redan tänka på nästa säsong :). Har man väl börjat så fastnar man lätt. Ja, sex stycken i varje har jag haft i år, och sedan har jag även planterat i vårt nya stora land. Jag föredrar att göra så – det är så meckigt att hantera dem i blandade rabatter tycker jag – även om det är nog så vackert. Nästa år skall jag nog testa i kruka vid växthuset också.

   Sex stycken funkar fint – i alla fall med nyplanterade sorter. De stora övervintrade knölarna hade jag i landet och en del av dem växte sig enorma över sommaren. Ja, det blir en del vattning – ungefär som vid krukodling. Pallkragarna torkar ut snabbare – men som sagt – det finns för- och nackdelar med det mesta :).

   1. Håller med om att man lätt fastnar i dahliornas underbara värld, förra säsongen var min första med dahlior – innan dess tyckte jag de var lite “för mycket”, något jag verkligen inte förstår nu.. 😉

    Jag kommer också att plantera i stora krukor nästa år, samt pallkragar förstås, jag hoppas att jag lättare ska hålla sniglarna borta då. I år hade jag mycket vad jag trodde var åkersnigel, men vid googling nu så är jag inte säker, kanske ängssnigel? Små och beiga är de i alla fall och verkar älska dahlior 🙁

    Två av favoriterna i år var Café au lait (inspirerad av dig så klart) och så Purple flame – underbar mörklila näckrosdahlia. Vilka favoriter har du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *