Fredagssvepet 43/16

Vi går mot den sista helgen i oktober och ställer om till vintertid natten mot söndag. För egen del hoppas jag att energin finns där runt hörnet trots att mörkret snart har oss i sitt grepp. Håll till godo med veckans fredagssvep. Jag börjar med den tredje säsongen av The Fall på Netflix. Jag ser numera få thrillerserier. Jag har alltid varit harig av mig och är otroligt lättskrämd, men efter att barnen kom blev det nästan ännu mer påtagligt. Det skall till något extra för att jag skall titta numera – med en kudde nära för att kunna filtrera bort det värsta. Men den här serien fick mig på fall (!) – bland annat för att Gillian Anderson är så bra.

4316fredag8Jag drabbades av akut längtan till Gotland häromdagen och surfade bland annat runt inne hos Marias Berså. Där fann jag bland annat nya tryck av danska Pernille Folcarelli. Hennes botaniska tryck är väldigt vackra, även om jag inte har kommit till skott med något köpbeslut där. Nu fastnade blicken på en kollektion av arkitektur. Det känns lite nytt för ögat – och så var det det där med skulpturer igen då.

4316fredag1IKEAS klassiker Billy har fått en beige höstkostym. Bokskåp är alltid något som får mitt öga att stanna till – tycker om tanken om vackert blandat bakom glasdörrar – även om det knappast skulle få detta samstämmiga uttryck hemma hos mig. Jag tycker snarare att brokiga bokryggar har en alldeles speciell skönhet. En biblioteksstege har jag alltid drömt om – och det får jag nog fortsätta att göra för nu. Det krävs sitt sammanhang för att en sådan skall komma till sin rätt, i alla fall om den är hög som här. Styling Pella Hedeby och fotograf Ragnar Ómarsson/Livet Hemma IKEA.

4316fredag4Inspiration från H&M med en av mina käpphästar som jag alltid återkommer till – materialmöten. Här bryts den stickade tröjan mot sammet och skimrande finskor. Det är alltid tacksamt att tänka i kontraster i såväl mode som inredning.

4316fredag5Jodå, julkommersen är inledd, även om tanken inte riktigt är där ännu fullt ut. De här stjärnorna kan dock ögat vila på ett tag. Händiga människor börjar snart att vika för att ha det klart för advent. Det var länge sedan jag provade, men kan tro att det inte riktigt är pyssel för någon som mig. Vackra är de – här i färger som känns mycket nu från Broste Copenhagen via Piazzan.

4316fredag2Nyfiken på såväl interiörspecial som de bästa modefotografierna – kanske blir ett inköp av nya Cover.

4316fredag3På Guggenheim pågår en utställning om konstnären Agnes Martin (1912-2004). Martin är känd för sitt abstrakta måleri med utgångspunkt från geometriska rutor och ränder. I samband med detta har Cos gjort en kollektion inspirerad av Martins arbeten. Intressant att se ännu ett exempel på konst och mode som samverkar.

4316fredag7Jag var inte så begeistrad när William Morris Pure-kollektion lanserades, men skrev samtidigt att min favorit var det skria uttrycket i textilkollektionen. Den känslan består och jag sätter upp den här kudden på önskelistan.

Ni får spara det här musiktipset till kommande lyssningar. Jag var inte alls redo i dag då den släpps, men jag måste ändå ta med skivan eftersom den förra från 2011 är en stor favorit. Andra tider kommer, det är en sak som är säker.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

4 comments

  1. Men vilken fredagsnyhet du kommer med! Det hade helt gått mig förbi att nya säsongen av The Fall nu finns på Netflix. Är, precis som du, väldigt harig när det kommer till serier som denna men den här är verkligen något extra som måste ses! Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *