Klassiker: Sidenblusen [The Fall]

314silke1

I veckan hetstittade jag på Netflix och brittiska The Fall med Gillian Anderson och Jamie Dornan. Det är kriminaldrama i Belfastmiljö med Anderson som hårdkokt utredare och Dornan som en av de fagraste och mest sympatiska dubbelnaturer som skådats. Det finns fem delar, så man ser dem ganska snabbt. För fastnar, det gör man. En andra säsong skall snart börja spelas in, om bara Dornan lyckas bli klar med sin Herr Grå. Om ni vill ha fem timmars god television, så rekommenderar jag absolut detta. Storyn är något extra, men det erbjuds även klädinspiration för klassisk powerdressing. Gillian Anderson är snyggare än någonsin som Stella Gibson med blusar, kjolar och skräddade kappor. Gibsons sidenblusar är något av ett signaturplagg i serien.

314silke4Den tunnare blusen är sannerligen en klassiker i garderoben och som sådan finns den i många olika prisklasser. Stella Gibson har riktigt fin kvalité i sina med tyngd i tyget, men det finns även fina budgetköp. För våren fastnade jag för H&M:s variant i gammelrosa i deras Premiumsortiment. Den kan bli riktigt fin tillsammans med ett par raka svarta byxor i en mer minimalistisk 90-tals tappning. I ett avsnitt glömmer Gibson att knäppa en knapp i sin blus – a woman in a mans world – men klarar skivan galant till slut – såklart. The Fall alltså. Se.

314silke

Fin lördag!

14 comments

  1. Laila – absolut, gör det! Det är något av det bästa med kylan – kura in sig under en filt och njuta riktigt god underhållning. Kram

 1. Tack för tipset Weronica, den ska ses redan ikväll:)

  Såg att du hittat Mimosa häromdagen, jag letar i varje blomsterbutik…
  hittar den inte. Imorgon blir det fortsatt letning, har inte sett dem på flera år.
  Fin kväll till DIG // Varma hälsningar Åsa

 2. Ja! Riktigt bra serie! Ja! Snacka om powersidenblus! Tokgooglade sidenblusar när jag just hetstittat klart i mellandagarna, men så kom jag helt av mig?! Ska nu genast avlägga visit på hm.com 🙂

 3. Jag såg alla avsnitt i rad, kunde inte spara. Jag fastnade för hennes snygga lite bronziga (dock diskreta) ögonskugga. Tittade hela tiden vad hon hade på sin ögonlock. Hela hon är så grymt välklädd och snygg!

 4. Pingback: by Sand » Blusen

Leave a Reply

Your email address will not be published.