Marimekko SS/17

marimekkoss17Jag brukar ha svårt att ta till mig pressbilder för kommande säsong, när vi knappt har startat den aktuella årstiden. I dag när jag köpte mina första snittamaryllis i sann anda av adventsförväntan, faller jag ändå för Marimekkos bilder för vår och sommar 2017. Jag tror att det har att göra med att jag längtar efter ljuset. Den neutrala basen i bilderna och allt grönt klorofyll gör dem lite oberoende av säsong på ett sätt. Det är Lotta Agatons signaturstil som fångats på bild av Petra Bindel.

marimekko17Jag blev nyfiken redan i går när chefredaktören på svenska Elle Decoration Svante Öquist instagrammade från pressvisningen i Finland. Det kommer spännande nyheter med Liselotte Watkins och jag håller med Öquist om storheten i mönstret Hyacint av Anneli Qveflander från 1968. På bilderna jag visar här är mönstren i ett samarbete mellan Carina Seth Andersson och Sami Ruotsalainen i fokus. Seth Anderssons vaser som lanserades tidigare i år kommer även i vackra gröna nyanser.

marimekkoSå påminns jag om det vackra i att stamma upp växter. Med tanke på hur mycket klassikern Doktor Westerlund syns, är det nog ingen avancerad gissning att vi kommer att få se många liknande exemplar framöver. Växter är numera trend och det här kommer nog att bli en fluga framåt våren. Jag blir i alla fall inspirerad att klippa mitt stora exemplar som för tillfället står och övervintrar ute i växthuset. Tipstack till och fler bilder av kollektionen här hos Inredningshjälpen.

6 comments

  1. Skrev precis på en annan blogg som hade dessa bilder och undrade hur man gör sådär med en Dr Westerlund ? Mina är mer buskiga och tråkiga som i länkbilden du visade samt har min en grön stam ? Några tips ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.