Finaste julmusiken

Det här tycker jag är några av de allra finaste tonerna denna jul – Sofia Karlsson och Martin Hederos med Christian Kjellvander. Jag lyssnar för all del gärna på en del bjällerklang-klassiker, men dras i det stora till det som även innehåller lite svärta och en viss bitterljuv känsla. Julen är kanske den högtid som frambringar mest stress när det gäller hur saker och ting skall, det vill säga bör, vara. Vi har skapat en norm som det inte är alldeles enkelt att leva upp till ibland. Det är också vansinnigt lätt att drabbas av additionsstress när man är aktiv på sociala media. Någon visar upp det perfekta pepparkakshuset, någon har gjort tio olika sillar till julbordet, någon har den vackraste blomsteruppsättningen på soffbordet. Listan kan göras lång. Jag är väl medveten om att även jag drar mitt strå till stacken när det gäller saker som möjligen uppfattas som något annat än inspiration. Men vi kan väl vara överens om att försöka ta det lugnt och göra det som vi prioriterar och mår bra av? Ta hand om er i juletid. Lova det.

signature

3 comments

  1. Precis så! Alla kan inte göra allt men alla kan göra något! Sedan vi slutade med julklappar blev det mycket lugnare här hemma före jul! GOD JUL!

  2. Jag tillhör dem som inte låter mig stressas av julen. Vi gör den för oss själva och ingen annan. Olika saker är olika viktiga. För en är sillen det viktiga, för någon annan pepparkashuset och för en tredje blommorna. Jag tror som du skriver stt det är viktigt att inte drivas med i måste och hets, utan att ta det lugnt. Önskar er en fröjdefull jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *