Dancing Dune av Anna Elzer Oscarson

dancingduneNu var det ett tag sedan jag investerade i ny svensk design. Och när jag väl slog till var det ett klassiskt köpincitament i form av halva priset på varorna. Jag har allt sett och beundrat keramiken av Anna Elzer Oscarson – AEO. Framförallt är det vasen i serien Dancing Dune som fångat mitt öga. Jag är mycket förtjust i vaser som förutom att bära blommor har ett skulpturalt värde och kan stå för sig själva. Keramiken görs i den anrika porslinsfabriken i Lidköping och det är en fröjd att läsa om produktionen liksom att se den här filmen.

kungsängsliljaTid för Kungsängsliljor i blomsteraffärerna. Naturens design med det intrikata rutmönstret är fantastiskt.

februariljusOch solen som äntligen visar sig igen. Det har varit grått så länge nu och tacksamheten över solljuset är stor.

aeodancingduneElzer Oscarson presenterar själv vasen med orden A graphical dance that changes according to the light and how you view the vase. Det är precis det som jag tycker så mycket om här. Formen upplevs olika beroende på ljus och perspektiv. Just nu har jag inte något i den, men den är som sagt vacker även som solitär. Jag köpte även en liten oglaserad skål som jag använder som ljuslykta. Glasyrer i all ära – det är ändå något speciellt med det som får vara och ljuset syns så fint genom leran.

4 comments

  1. Vet inte hur många favoriter man får ha, men dessa ljuvliga får nog ändå finnas med på “bästa-listan” tillsammans med liljekonvalj, blåklocka, de första vitsipporna, fresia, franska tulpaner och ja…listan kan nog göras lång. ?

    Väldigt fin bildserie du bjuder på också. Även den får nog kvala in på bästa-listan.

    1. Emma – håller med om den långa favoritlistan. Och den varierar lite efter säsong också. Tur är väl att man inte behöver begränsa sig, utan kan njuta av allt :). Tack snälla för dina alltid fina och uppmuntrande ord – jag behöver dem lite extra just nu!

  2. Ah va roligt att fa se lite Svensk design. Underbar vas verkligen. Far jag fraga vad den kostade? Kram fran Zurich. //Sofia ((www.sofiacm.com))

    1. Vasen kostar 1450:- och jag hade tur att finna den för halva priset. Jag tror dock att vi ser en modern klassiker här. God form är alltid väl värt att investera i och jag tycker att den här tillför karaktär till varje rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.