Vårdagjämningen

Så vänder det då i dag med Vårdagjämningen. Ljuset är tillbaka, även om det just denna måndag singlade ned snöflingor i morse. Det är tvära kast från gårdagens sommarkänsla ute i växthuset till kylan, men att våren är här på allvar, så är det bara. Känslan av att allt vaknar på nytt är såväl en klyscha denna tid på året, som en sanning.

pillerfikusNär jag stod och planterade ute i växthuset i går, fick även en del inneväxter ny jord. Jag har en pillerfikus modell större som nu får sträcka ut sig i en Gränsforskruka. Pillerfikus trivs här hos mig och jag tycker att den är lättskött och fager med sitt lite skira bladverk.

dynaDet finns en hel del saker som ligger lite på vänt eller som flyttas fram och tillbaka varmare dagar. Här en dyna från Ellos som jag skall ha i soffan från Byarums Bruk ute i växthuset sedan.

vansSom sagt, nu vänder det. På riktigt allvar. Aldrig är skorna vitare än nu. Aldrig är de gröna drömmarna mer högtflygande än nu. Aldrig är känslan av att allt ligger framför en starkare än nu. Kära vår. Du är så välkommen.

4 comments

  1. Det er fantastisk at vi nå går mot lysere dager, vår og sommer. Vi må holde tilbake tiden litt, for den forsvinner så uendelig fort. Ha en fin mandag. Hilsen Ingrid

    1. Ja, det gäller att fånga dagen – klyscha eller ej :). Allt har sin tid och sin tjusning. Jag önskar en fin vecka!

    1. Jag har köpt den från Ellos. Det är en linnedyna som ingår i deras Candice-kollektion. Den brukar sälja slut snabbt när de väl får in den, så det gäller att hålla utkik. Jag har inte testat den så mycket ännu, men kvalitén verkar bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.