For the love of dahlia

Det är njutningstider – sensommarens pioner – dahliorna är här! I år verkar det dock som om många med mig blir prövade i vår kärlek. Jag är väl medveten om variationer när det gäller blommor, men i år är det helt andra sorter som kommer upp. Det hela känns mycket skumt och efter att ha gullat med knölarna sedan i april känner man sig delvis snuvad på konfekten. Men ändå. Det som kommer. Är jag så väldigt glad för. Och jag njuter med fullt påslag.

Dahliorna har ofta korta stjälkar när man tar av dem, vilket gör det tacksamt att arrangera dem lågt. Här har jag använt min kära kompis hönsnätet för att kunna få till denna symfoni av blommor.

När jag fyllde fyrtiofem i somras fick jag en riktig önskegåva – Signe Persson Melins Palissad från Byarums bruk. Persson Melin är en av mina formgivaridoler och allt blir vackert i den här krukan.

Några av årets sorter nya som övervintrade – Cornel Bronze, Breakout, Miss Sophie, Islander, Gits Perfection, Arabian Night – här nästan svarta – My Love, Sneeuwstorm och så Cafe au Lait som inte ser ut som den brukar göra. 

I dag har jag ljuv sensommar här hos mig. For the love of.

signature

6 comments

  1. Men lägg av så fint! Hello Dahlia! Planterade mina lite sent så det är bara knoppar än så länge. Och min Cafe au lait åt sniglarna upp. Får man kalla dem snigeljävlar? Stor nackdel med att bo i Skåne när det handlar om sniglar, sålänge man inte är en myskanka.

    1. Haha! Finns det nackdelar med Skåne? Kan jag väl ändå inte tro som hänger kvar i min semesterromans ;). Heja att du försöker och på det igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *