7 a week – Början av december

Helgen gick sannerligen i rask takt denna gång med min bästa väns flytt och lite adventsfirande. Om vi åt de klassiska saffranssemlorna? Såklart. Bättre sent än aldrig – veckolistan kommer här på måndagskvällen. Millesgården är ett av mina favoritmuseum – se ett besök i julskrud jag gjorde här för några år sedan. Citatet av Ruth Milles – syster till skulptören och skaparen av Millesgården, Carl Milles –  från 1920 som sitter på en grind är så vackert. Låt mig verka medan dagen brinner. Jag har en tennask som jag fått i bröllopspresent. Nu finns även underlägg. Ja tack, gärna till mina testunder framöver.

Jodå, igenkänning. Vårinspiration från Granit.

Det hör till att titta på klassiska kostymdraman vid juletid. I England får man njuta av en nyinspelning av Little Women. Hoppas att den når oss också i sinom tid. Här kan man titta på SVT:s julprogram.

På mitt nattygsbord ligger de senaste numren av Gods & Gårdar. De innehåller årets bästa julinspiration för min del. Genom Gods & Gårdar på Instagram.

Det börjar bli dags att fundera på julgodis. Jag har sett några nya recept på lite nyttigare varianter som jag vill testa – återkommer till dem här om de blir lyckade. För nu tipsar jag om de här som jag alltid gör till jul.

De här sidorna i Elle Decoration har jag också tittat mycket på inför denna jul. Ett så vackert reportage och den här maximalistiska granen med amaryllisar är smått oemotståndlig.

För en kunglig nörd av min kaliber händer det mycket för tillfället. Det är alltid något speciellt med det brittiska kungahuset – och att få in en amerikansk skådespelerska på den arenan känns spännande såklart. Gulligt i juletid (och för all del lite fånigt – men det kan det få vara i december) med kopplingar som görs mellan kärleken i Love Actually och nutidens par. Dagen innan julafton tittar jag alltid på filmen. Traditions-amore om något.

Med hopp om en fin vecka!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.