Växthuspremiär

Trots att kylan och snön behåller sitt grepp om min plats denna mars, bestämde jag mig för att det var dags att inviga växthuset på allvar denna helg. I går rensade jag ut gamla torra växter – jodå – en liten gran stod kvar här ute. I dag tog jag bort presenningarna och började ställa i ordning lite. Det är stora kontraster mellan ute och inne i detta fall. I växthuset blir det riktigt varmt när solen ligger på och i dag kunde jag sitta här ute länge och bläddra i tidningar efter förrättat värv. Tips på Lantliv Trädgård som har anlänt i butikerna!

Jag är så otroligt sugen på allt grönt nu! Några sticklingar fick komma ut och lufta sig och så börjar det äntligen växa i krukorna som står där bakom stolarna. Förhoppningsvis blir det blommande tulpanhav av de lökar som börjar skjuta fram ut jorden nu.

När jag ställde upp det gamla bakbordet som fungerar som planteringsbord här ute, kändes det som en ny säsong så där på riktigt. Övervintringstältet luftas nu varje dag vid sol. Citronträden ser ack så trötta ut, men gröna mirakel har ju skett förut. Närmast väntar omplantering av alla pelargoner, försådd och nästa helg drar jag igång med mina luktärtor.

Och ser man på! Där i hörnet anas det andra tider under all snö. Jag hoppas att ni vill hänga med mig under min gröna säsong!

10 comments

 1. OM vi vill! Tror vi är många läsare som längtar efter dina gröna tips och ännu mer – efter trädgårdsbuketterna <3 kanske att jag längtar nästan lika mycket som du 😉

  1. Tack för pepp, Emma! Trädgårdsbuketterna ja – längtar jag med något alldeles väldigt mycket! En sändning dahliaknölar lär vara på gång i veckan – kan hända att jag lite tog i där under juldagarna när jag beställde. Men det blir många blommor hoppas vi :).

 2. Hej Weronica, säkert andra som frågat tidigare ang. övervintringstältet där inne, men jag undrar likväl: klarar det att hålla frostfritt? Är det ett vanligt tält man kan hitta i handeln som du har “fodrat” ytterligare? Berätta gärna!
  Hej från Lisa

  1. Det är ett speciellt övervintringsrum från Willab Garden. Vi har en liten värmefläkt med termostat som värmer upp tältet när det går under fem grader. Hittills har det funkat fint!

 3. Hej Weronica! Mkt förtjust i din blogg, läser varje inlägg… På jakt efter fin vattenkanna i mässing. Varifrån kommer din tjusiga? ❤️?❤️

  1. Så roligt att få några rader från en trogen läsare! Stort tack, AnnaMaria! Det är en loppisfyndad dansk kanna från G V Harnisch om du vill leta efter den.

 4. Åh, vad härligt med trädgårdspremiär!
  Här passade vi på att vara ute i solen igår (som faktiskt värmde väldigt bra!), så välbehövligt med de här första solstrålarna. Nu längtar vi tills det är grönt också!

  1. Ja, undergörande med solen på alla sätt! Tänk att världen skall bli grön igen! Känns som ett mirakel denna gång – så välkommet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.