Fredagssvepet 11/18

Denna fredag är isande kall här hos mig, men solen den skiner från himmelen och det gör under för livsandarna. Vi är i mitten av månaden mars och det är svårt att tänka sig att det endast är två veckor till påsk. Man hänger inte riktigt med i svängarna denna gång när vintern fortfarande har sitt grepp om en. Men våren den kommer! Och grönskan! Famnen full med äpplen som i My Feldts bok som kommer ut i maj. Den bereder sannerligen en utmaning till min kokboksdetox – gillar säsongstänket och förankringen i årstid och natur. Pressbild: Bonnier Fakta.

Midnatt som erbjuder ekologiska sängkläder kommer med ett tryckt – Artsie – och utmanar den enfärgade bädden som varit tämligen allenarådande länge nu. Allt går i cirklar. Allt får en motrörelse. Och även om detta möjligen inte är det djärvaste av tryck så är det nog början på något annat trendmässigt.

Photowall lanserar en kollektion med Martin Bergström – Flora Hysterica – som grundas på den nordiska floran och en samling av torkade växter – se vacker liten film här. Nyheten hade nog gått mig mer förbi om inte Nanna von Berlekom fått i uppdrag att styla tapeten i sitt hem. Hon har inrett en sovrumshörna med sin egen estetiska kompass –  en otroligt vacker tolkning tycker jag.

I veckan fick jag ett pressutskick med länk till holländska HK Livings katalog där de för säsongen blivit inspirerade av Japan. Detta är möjligen inte min stil fullt ut, men ögat fastnade på många vackra bilder – svårt att inte falla för ett estetiskt myller med en välfylld bokhylla som bas. Kristin bloggade om ett bambuskåp från leverantören i veckan – vackert, vackert.

Får det lov att vara en spansk serie med mycket hjärta och smärta som utspelar sig under Rifkriget 1921 i Marocko? Jag har sett tre avsnitt av Krigets tid på Netflix och kommer nog att titta vidare. Om det är en del klichéer, förutsägbara vändningar och svart-vita rollkaraktärer? Jodå, men det kan ha sin tjusning ibland det med. Och den smattrande spanskan gör att man blir en aktiv tittare. Härligt på sitt vis!

Sidenblus/H&M.

Originalakvarell till Josef Franks mönster Butterfly. Jag har precis ställt fram min påskhöna i mönstret./Svenskt Tenns Facebook.

Mer tapeter av Hanna Wendelbo för Midbec i Blomstermåla.

Veckans fredagstoner.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

8 comments

  1. Alltid lika fint Weronica! Och du TACK SNÄLLA för länk-kärlek häromdagen! Fin helg till dig, låt solen värma isvindarna, brrrrrr! Förresten härom morgonen tänkte jag bara sådär plötsligt “kanske ska jag maila Weronica och höra om hon vill hänka till Ellen Keys Strand” Läser en bok o0m henne och fick för mig att du varit där??? Tänker att det är nästan hemma hos dig!??

    1. Tack, Sofia! Det blev ju faktiskt en solig helg som vi tackar för! Ellen Keys Strand är ett himla fint ställe! Jag har varit där flera gånger och gått guidad tur på sommaren. Blev helt uppslukad där en gång. En så intressant kvinna!

  2. Låter som vädret jag också haft idag, kallt men soligt. Men de är väl mars som ska vara lite upp och ner månad i vädret? 😉
    Hoppas du får en härlig helg!
    /M

    1. Hoppas att din helg blev fin, Mikaela! Kändes faktiskt som om vårkänslorna kickade in ordentligt, trots det rejäla snötäcket!

Leave a Reply

Your email address will not be published.