Påsksvep 2018

Påsken är här! Jag hamnade i blå stämningar här i svepet, snarare än sedvanligt gult för tiden. Jag tror att det är den blå himmelen och allt med den som lockar mig. Ljuset alltså. Så livgivande och fantastiskt härligt! När mörkret sänker sig utanför är det dock inte helt fel med ett maffigt kostymdrama från BBC. I påsk sänds Miniatyrmakaren – alla avsnitt finns redan på SVT Play. Jag har inte läst boken av Jessie Burton om den unga bruden som kommer till Amsterdam för att gifta sig 1686. Hon får ett kabinettskåp som blir en miniatyr över hemmet där mystiska saker tar plats. Tror säkert att det är möjligt att titta på detta och käka några lakritsägg till.

Den unge kommissarie Morse lockar mig också – nu börjar säsong fem på Påskafton – passande nog med ett fall som inleds med ett försök till stöld av Fabergé-ägg.

Jag fortsätter att gotta mig i bilder från Lars Nilsson-utställningen på Svenskt Tenn innan jag själv har möjlighet att besöka den.

Med inspirationen från Capri och San Michele på Strandvägen har jag lagt fram den här klassikern för påskläsning och drömmen om att någon gång komma hit lever.

Vårt påskbord är nog tämligen traditionellt – lite mer vår med sparris, parmaskinka och kycklingpaj än julen – men annars vill barnen ha “same procedure as every year”. Den blir även denna påsktårta som vi brukar äta. Royal Copenhagen som lanserar ny tallrik.

Påskdukningen har jag inte tänkt så mycket på ännu. Jag brukar inte planera innan, utan plockar fram det som jag känner mest för den dagen. Jag har köpt färgglada och våriga servetter i alla fall med klassiskt Jobs-tryck.

Skjortklänning/Arket.

Påskekrim är kanske inte mitt starkaste kort, men jag har lagt fram några noveller. Den här påminner mig dessutom om projekt att plantera om pelargoner.

Sju år sedan sist. Rösten är tillbaka.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin påskhelg!

6 comments

  1. Jag har lyssnat på Miniatyrmakerskan på Storytel, så bra! Superbra uppläsare, jag gillar inte ens ljudböcker annars ? Fint inlägg som vanligt, tack!

  2. Härlig inspiration som vanligt här inne! Tack för påminnelsen om coola Sade. Nu kör vi 80-tals nostalgi här hemma. Jag uppskattar även att du går din egen väg och påvisar en egen stil och smak som går längre än den i veckan så omdiskuterade likformigheten i inredningsvärlden. Så även dina kultur och utflyktstips! Trevlig helg!

  3. Tack för härlig inspo och fin blogg!
    Så lustigt men jag kom precis hem från en resa till södra Italien och besök på San Michele. Det var fantastiskt fint. Man fick inte se så mycket av själva huset och jag var inte så imponerad av det. Trädgården däremot var fantastiskt fin!! Och utsikten ska vi inte tala om. Väl värt ett besök!!

  4. Så kul att Sade är tillbaka. Hon har en fantastisk röst. Jag var på Capri och besökte Axel Munthes trädgård för över 30 år sedan. Jag minns att det var en fantastisk utsikt och att det var värt ett besök, annars minns jag inte så mycket. Hoppas du får möjlighet att åka dit någon gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published.