Luktärter, vass och växthusfika

Nu är det dags att ta sig an de där vackra luktärtspåsarna. Sådd rekommenderas vecka 12 om man bor i Södra Sverige, så det är tid att skrida till verket. Jag tillbringade en eftermiddag i växthuset med såväl sådd som lite påskkänsla. I år pyntar jag påskriset med torkad vass. Jag tror att jag först såg det hos Minna på Blomsterverkstad – tyckte att vipporna påminde om fjädrar i hennes arrangemang. I går såg jag även att Åsa på At My Casa tänkt samma tanke.

Tillbaka till luktärtorna. Jag följer Cecilia Wingårds odlingsråd till punkt och pricka. Förra året gick det galant – hoppas på samma framgång i år. När det gäller det gröna är jag förtjust i enkla lösningar som inte kräver så mycket pyssel, så sådant tar jag till mig.

Så härligt att få jord under naglarna igen!

I år blev det åtta små minidrivhus som nu skall in och gro i rumstemperatur innan de åker ut igen. Förutom de sorterna som syns på bild här har jag satt Charlies Angel, Nimbus, Our Harry och Heaven Scent.

Bricksäsongen är här! När jag börjar bära ut brickor finns det liksom hopp om livet igen. I växthuset är det sommarvarmt soliga dagar. Det är denna säsong som det känns extra härligt att sitta omgiven av glas när det fortfarande är snö och kallt utanför.

Om du vill läsa mer om luktärter rekommenderar jag detta samlingsinlägg.

Grön glädje till oss alla i påsktider!

2 comments

  1. Jag följer också Cecilia Wingårds tips för luktärter. Jag köpte ett antal påsar av henne och ska sätta dem i morgon. Jag är så sugen att åka och besöka hennes luktärtsfestival i sommar. Har du varit där?

Leave a Reply

Your email address will not be published.