Fredagssvepet 20/18

Allt det vackra fullständigt exploderar runt omkring och det är lätt att ta till klyschan om att “stanna tiden” denna tid på året. För är det inte möjligt att bevara den där överdådiga syrénbuketten med doft och allt åtminstone några veckor? Nej, det är ju inte det. Så man får försöka ta tillvara på stunden och vara närvarande så mycket som man bara kan. Vi går mot Pingsthelgen, vilken tyvärr numera är decimerad. Långhelger de bästa äro och lite firande av hänryckning kan vi gott ägna oss åt tycker jag som fortfarande sörjer den där Annandagen. Other Stories

Pingst är klassiska bröllopstider och trogna läsare kan föreställa sig min entusiasm inför det stundande brittiska bröllopet i morgon. Det är bara att ladda upp med den största tekannan, säsongens tilltugg och bänka sig. Inte mycket kan få mig att stanna inne denna årstid, men ett kungligt bröllop tänker jag inte missa något av.

Suits, advokatserien som Markle har en huvudroll i, är en favorit i genren lighttelevision som passar för sträcktittande en regnig dag. Och inte vill man missa dessa herrar i bröllopsmundering i morgon?

Nästa vecka kommer den stora boken om Estrid Ericson ut som jag har skrivit om tidigare. De nytagna bilderna av Bruno Ehrs ser så fina ut. Och visst är den klassiska kissen av Anders Jönsson galant vitglaserad?

På den stora inredningsmässan Formex kommer ett tema att vara “Mästare på Formex” i augusti. Ett spännande och välkommet tema som känns mycket nu när fler och fler börjar ifrågasätta alla snurrande konsumtionshjul.

– En av de starkaste trender vi ser nu är hantverk. Unika samarbeten och att vi värderar kunskap och kvalitet i ett hållbarhetsperspektiv kommer att lyftas fram inte minst genom kunniga utövare, och det vill vi gärna belysa lite extra på mässan i augusti. I Sverige finns en diger kunskap som vi måste förvalta och vi vill vara en plats där det hantverkskunnande som finns i landet visas, säger Christina Olsson, projektchef på Formex.  Redaktionen på tidningen Hemslöjd genomför scensamtal med mästarna och gesällerna från utställningen. Även föreningen Hemslöjden samt Hantverksrådet medverkar olika dagar i scensamtalen som kommer beröra frågor som: Vad gör att man satsar på ett hantverksyrke idag? Vilka är utmaningarna? Varför ska man bli gesäll? Varför ska man anlita en mästare? / Vaser av Stefan Andersson – en av mästarna som deltar på Formex

Någon tråd på Instagram ledde mig till denna brittiska publikation om trädgård. Det aktuella numret handlar om rosen och kostar mer än några trädgårdsböcker – finns bland annat här – men nyfiken blir jag sannerligen.

Jag är helt uppslukad i Patrick Melroses värld och tänker lyckliga jag som har två delar kvar till helgen. Jag är så nyfiken på Benedict Chumberbatch i HBO-serien som bygger på böckerna och började i måndags, men denna gång ville jag gärna läsa först. Bottenlöst svart, men ändå roligt och kvickt om brittiska överklassen och livet i stort. Jag läser den svenska översättningen. Rekommenderas å det varmaste!

Dags att surfa runt och titta på vilka utställningar man kan besöka i sommar. Jag lär återkomma med tips i denna genre, men i dag tipsar jag om Läckö Slott. Det var så länge sedan jag var där. Med en stor fajansutställning och en mindre kring “Den keramiska trädgården” med ting från Rörstrand som har anknytning till det gröna hoppas jag att vägarna bär hit i sommar.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *