Fredagssvepet 34/18

Nu är båda barnen tillbaka i skolan och sommarlovet läggs till handlingarna. Fredagar får alltid en ny innebörd när vardagen tar vid. Värmepuffarna kommer och gå, men visst är det riktig hög sensommarluft nu. Men än finns tid att duka upp ute mitt bland allt överdåd i trädgårdarna. Detta svep tar sin början i ett av S:t Knuts kulturhus i Malmö som är till salu genom Fastighetsbyrån. Jag håller med Ulrika på Seventeendoors att det här känns nytt i genren bostadsannonser när det gäller bilder och styling. Insidan är vacker på sitt sätt även om det inte är min stil, men jag fastnade framförallt för det här med bordet i det gröna mot tegelfasaden. Det är väl förhoppningen om fler ljumma kvällar som gör det. Fastighetsbyrån

Jag är alltid på jakt efter enkla recept med frukt och bär i säsong. Jag har gjort Annelies rabarberkompott många gånger i sommar och nu siktar jag mot plommonen i ugn. Som sagt, det gäller att ta tillvara på all frukt som finns omkring oss nu.

På tal om dukningar och tegelfasader. I går gjorde Jenny den här vackra dukningen för @baravackrating. Finn inspiration till helgens vintagejakt och det fina att blanda till ett personligt uttryck. Här samsas bland annat Old Höganäs, Reijmyreglas, Gefleporslin och de klassiska fisktallrikarna i serien My Garden av Marianne Westman.

Som sagt – manchester är tillbaka på bred front. Jag har alltid varit förtjust i denna urtypiska brittiska rand och framöver lär det finnas mycket att välja på. Glöm inte heller vintagespåret här för den riktigt autentiska sjuttiotalslooken. & Other Stories

Formex-mässan pågår för fullt. Rapporterna duggar tätt, men mina tankar har framförallt kretsat kring detta kritiska inlägg av Frida på Trendenser. Är vi saktrötta? Är vi mätta på trendrapporter? Hur ser framtidens konsumtion ut? Vart är detaljhandeln på väg? Det här är mycket intressanta frågor och jag har känslan av att vi kommer att reflektera mycket över detta i höst. Av nyheterna fastnade mina ögon på Lindforms nya vaser. Jag är svag för kronärtskockans form.

Ännu ett dukat bord från Artilleriet som firar skaldjursskiva. De där svävande blodtopparna i vasen är så vackra!

Maria på Husligheter har fått titta in på Nationalmuseum som förbereder sig för stor nyöppning i oktober efter att ha varit stängt i fem år. Läs det fina inlägget här och börja darra lite av förväntan. Som man är nyfiken på detta! Foto: Linn Ahlgren/Nationalmuseum

Med tanke på mitt inlägg I äpplets spår häromdagen passar det att visa Skultunas nya Pomme. Formen är inspirerad av äpplet och påminner mig mycket om Estrid Ericsons klassiska ekollonglas.

Dagens fredagstoner är the one and only Robyn.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.