Fredagssvepet 42/18

Oktober är färgernas tid för mig, såväl ute i naturen som i sinnet. Ju mer desto bättre som på denna sprakande bild från Svenskt Tenn. Aldrig är orange så fint som just precis nu. Allt kulminerar med pumporna och sedan går jag in i en mer vilsam inspiration inför advent.

Härlig bild/Lindex. I natt hade vi frost här igen och halsdukarnas tid rycker allt närmare efter Brittsommaren.

Svårt att tänka mig en mer ultimat tid för ett brittiskt kostymdrama med extra allt. William Thackerys Vanity Fair från 1848 har filmatiserats ett antal gånger. Jag ser fram emot att se Olivia Cooke som Becky Sharp. Det är bara att ladda med den stora tekannan och sätta sig till rätta i soffan. Premiär i SVT 20 oktober.

Klassisk Moravia-stjärna i klarrött/Artilleriet

Snyggt möte mellan den skira blommiga kjolen och den stickade röda tröjan. Alltid en stilsäker kombination/Toast.

Spaning inför helgens loppisturer – bistrobestick från franska Melron. Jag letar alltid – och förra helgen fann jag vita. De här såldes på Bukowskis.

Det röda glaset lockar alltid, men möjligen lite mer nu när det närmar sig andra stämningar. Jenny skrev ett så fint inlägg om päron i veckan – se det här. På min vintage-önskelista står Monica Bratts frukter – här äpple och här päron. Den ultimata skålen till julgodiset?!

Nu blir det en mellanperiod med blommor när trädgården går i vila och innan julen tar vid. Ett tips är cyklamen i vas – vackert och ett helt annat uttryck på den klassiska blomman.

Sing it, Billie.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *