Bara vackra ting: 7 a week – oktoberljus

EMBRACE THE SEASON Jo, det kan kan kanske tillhöra säsongen att sträcktitta på Netflix. Dottern med vänner tog över huset i helgen, så då passade det utmärkt att frossa i Making A Murderer under filten när vi inte var ute på annat. Jag har fortfarande en och annan dahliaknöl att slå in för vintern, men snart är de flesta i viloläge. Eurydike av Carl Milles bland dahlior av @millesgarden.

& FAB De brittiska tidningarna körde samma bild på Instagram när pressmeddelandet om den stora Dior-utställningen på Victoria and Albert i februari kom, nämligen Cecil Beatons porträtt av Prinsessan Margret inför hennes tjugoförsta födelsedag. Jag sparade raskt ned från @tatlermagazine Tidlös vacker blåsa mot sidensoffan och väggen bakom i rosa och grönt.

MOOD Klassisk känsla när löven faller och naturen går i dvala. Det spirar något annat inombords.

INSPIRATION Jag letar aktivt efter en annan typ av inspiration än den gängse och återvänder till de brittiska tidningar som jag köpte en gång i tiden. Nu är så mycket digitalt, vilket gör att man kan bläddra och inspireras utan pappret. Att klicka runt inne hos House & Garden en stund bland rubriker som How to decorate with chintz är välgörande. Fint möte mellan den gröna väggen, soffan, golvet och detaljerna på det rustika bordet. Det är möjligen så där man bäst har sommarhatten under de kallare årstiderna!

MY PRECIOUS Man tror ju nästan att det är moderna vandringssägner de där historierna om franskt siden på loppis. Men det hände min Bara vackra ting-kollega Jenny i veckan! Undrens tid är tydligen inte förbi – så är det bara!

THE KITCHEN Bak- och fotodrottningen Linda Lomelino har öppnat en liten shop – Prints ant Props. Bivaxljus syns mer än någonsin tidigare – och här får man blåsa med stil och väldoft på födelsedagstårtan. Vackert på bild, men möjligen smartare att satsa på de med aningen mer brinntid.

AMORE Jag började följa italienska Vogue i somras. Det är lite mer edge och arty än den amerikanska och den brittiska upplagan. Här sparade jag ned ett fotoprojekt av Daniel Jack Lyons och stylat av Marissa Adele kring funktionshindrade människor som synliggörs på ett annorlunda sätt. Intressant, vackert och skulle nog ha gått mig förbi utan detta flöde på Instagram.

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.