Fröpåsar, vintersol och några små ting till växthuset

Jodå, gårdagens gröna inlägg fick lite fart på mig så tillvida att jag styrde bilen mot Blomsterlandet som har halva priset på fröer denna vecka. Det blev både klassiker hos mig och lite nya sorter. Tandpetarsilja har jag sått flertalet år nu. En riktig favorit i blandade buketter! Harsvansar och Zahara-Zinnia är nya för mig.

Lite smått och gott – mest nygammalt till växthuset. Korgar tittar jag alltid efter på loppisar. De används till mycket i trädgårdslivet. Detsamma med krukor. Den här stiliga finns i butikerna nu, men fann sin väg till mig genom loppis. Trädgårdsredskap är billigast när det inte är säsong, så då skall man passa på. Den lilla Byarumsljusstaken har jag fått i present. Så klickade jag hem den här kannan som jag tänker mig till utelivet i sommar. Nästan loppispris nu till 70 %.

Man kan möjligen tro att jag är en hejare på sådd, men så är det inte – om vi inte talar luktärter. Jag kämpar med mina frösådder varenda år. Förra året grodde fröna i alla fall, men sedan blev det platt fall. Direktsådd brukar gå hur bra som helst, men vissa sorter behöver ju lite längre tid. Sådd-skola kanske Paulina Velobloom? Här har jag två vackra astrar som behöver försås – King Size apricot och King Size White och nytt försök med Praktvädden Snowmaiden. Rosenskärorna direktsår jag – Cupcakes blev favoriter förra sommaren. Vallmo har jag aldrig lyckats med, men skam den som ger sig. Lilac Pompom – i år skall det ske, eller hur?! Utanför bild solrosor som alltid är lättodlade på friland, fler vanliga rosenskäror och Jungfrun i det gröna.

Blomsterhav här i sommar, men först tar vi lite vintervila till.

signature

6 comments

  1. Det vore så bra! Jag har ju gröna fingrar numera, men just försådden tycks vara en utmaning. Men skam den som ger sig :).

 1. Jag älskar också luktärtor. Kanske finns de i barndomsminnet då min mormor tillika din gammelfarmor hade sådana. Mest rosa, vill jag minnas.

  Gittan

  1. Så fint! Arvet, historien och de som en gång var känns allt viktigare ju äldre man blir. Doftminnen är starka! Minns Hulda med värme och skall tänka på henne när jag odlar mina luktärter i sommar!

 2. Härlig inspiration! Jag blir så sugen på att köpa frö till King Zise aster (ser lite it som dahlia i blomman). Vilket varumärke är det på fröerna?

  Mvh
  Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *