Årets första tulpaner

Så tog jag mig till stadens Trädgårdsförening för självplock av tulpaner. Jag tycker om det närodlade, att man verkligen får se det växande tillsammans med små skyltar om vilken sort man köper och att man får ha löken kvar om man vill.

Denna gång blev det vintervita sorter – några papegojtulpaner tillsammans med favoriten den svagt gula Verona som doftar av citron. Jag arrangerade dem med en lite slarvig bindning i Josef Franks Jardinjär. När de har lök och jord kvar behövs bara aningen vatten på botten. Jag tycker om att rötterna blir i fokus på detta sätt. Det känns hoppfullt en gnistrande vinterdag som denna.

signature

2 comments

  1. Tycker det är vackert med löken och känns lite bättre med närodlat. Jag var på slottsträdgården förra helgen och plockade jag med. Funderar på att spara lökarna och plantera ut till våren. Har du testat det någon gång?
    Ha en fin helg!

    1. Jag sparade lökar som jag hade ute förra våren, men det blev lite platt fall där då en del möglade och andra började gro. Ingen optimal förvaring med andra ord, men skam den som ger sig. Problemet med lökarna är ju att de i många fall är ganska hårt uppdrivna och får svårt att blomma om igen, men ibland sätter de sidolökar och då kommer de igen. Fin helg till dig med, Maria!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *