Fredagssvepet 4/2019

Vi närmar oss den sista helgen i januari med ett gnistrande vinterlandskap. Det återvändande ljuset börjar anas. Vi börjar med fransyskan Eleonore Toulin som pratar parisisk stil och står så tjusigt lutad mot en bil med en manchesterkostym hos Other Stories. Je ne sais quoi.

Jag tittade in på Myrornas hemsida efter att jag blivit nyfiken på deras popup-shop hos The Lobby i Stockholm. I dag var det säljstart för ett utvalt sortiment av bland annat Maria på Husligheter. Jag hamnade på Sanna Evers uppgraderade möbler. Som bekant är jag numera en riktig vintageräv, men jag kan inte säga att det har utvecklat mina DIY-gener. Att måla en byrå på detta sätt känns fortfarande långt bort för mig, men man skall aldrig säga aldrig. Fint med den gula väggen, konsten och kinesiskt blå-vitt.

Ett helgprojekt blir i alla fall att röja i Morris-rummet och lägga ut den stora rölakanmatta som jag loppisfyndade innan jul. De här mattorna är sorgligt förbisedda. Det finns så många fina! Den gula skönheten är till salu hos Bukowskis för tillfället.

En utställning att se fram emot hos Svensk Hemslöjd 4-10 februari. Cia Wedin producerar utställningen där ett sextiotal av landets bästa slöjdare, hantverkare och designers medverkar. Det skall bli ett möte mellan hantverksnäringarna och industrin utifrån olika hållbarhetsperspektiv. Wedin talar om ett slags “hemma-hos” Svensk Hemslöjd där man som publik skall kunna vandra runt, provsitta, läsa, ta i saker, känna och uppleva. Det låter spännande tycker jag!

Snart kommer Gun-Britt Sundströms klassiker För Lydia ut i nyutgåva. Boken bygger på Hjalmar Söderbergs  Den allvarsamma leken som jag har i färskt minne efter att ha sett Pernilla August film i juletid. Kanske tid för omläsning nu? Jag tycker mycket om det grafiska omslaget i fin färg!

Så snyggt med blodapelsiner i botten på kakan! Antingen gör man en klassisk sockerkaka och pimpar den på detta sätt, eller så gör man Annelies glutenfria recept. Snyggaste – och godaste frukten på vintern!

Veckans streaming-tips är Netflix Sex Education. Den är lite ojämn och stundtals magstarkt pubertal om man inte är i den åldern, men den är också smart, berörande och riktigt bra! Gillian Andersson gör sin sex terapeut med glans och även övrig casting är bra. Rekommenderas varmt!

Det var inte igår jag lyssnade på Billy Ocean. Den här finns med i en scen i just Sex Education och ger ultimat fredagskänsla. Sätt på videon och missa inte den engagerade publiken. Jag har svårt att sluta le när jag lyssnar på detta. Feelgood hela vägen.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

7 comments

  1. Varmt TACK Weronica för att du tipsar om min kaka. Och för ett i sedvanlig ordning inspirerande svep. Har inte haft ork kika runt på bloggar på sistone och det har slutat plinga till inser jag nu när någon taggar bloggen. Måste kolla upp det för sådant här blir jag ju såklart jätteglad för. Ha en fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *