Loppisledord: Fransk bistro

Elsa Billgren brukar tala om loppisledord. Jag har lite svårt att samla mig till tre stycken som hon förespråkar, eftersom jag envisas med att vara en skata som samlar på vackra saker. Det är dock spännande när man upptäcker att ögonen tar lite nya vägar. Med dessa rykande färska fynd från sportlovsveckan kan jag konstatera att jag börjar samla ihop till ett tema kring “fransk bistro”. Jag är anglofil hela vägen – har alltid varit – men nog är det något med det gula, teglet och det rustika som drar lite extra i detta nu. På den rutiga sjuttiotalsduken syns ett favorithem från en gammal Sköna Hem – Provence på Österlen. Rutorna är funna – nu måste jag spana efter en sådan där solgul quiltad historia att lägga på utebordet sedan.

I den annalkande bokreans kölvatten har många loppisar halva priset på sina böcker. Passa på att titta en extra gång där! I dag fann jag bland annat Sven- Ingvar Anderssons – trädgårdsarkitekt – Brev från min trädgård. I den skriver han till olika personer som Karen Blixten. Agatha Christie och på bilden sin egen mor. Jag skall njutningsläsa sedan – titta bara på denna bild som sammanfattar allt vackert med yviga trädgårdsbuketter, rutiga dukar och hemtrevnad i största allmänhet.

Ett oputsat drömfynd från denna soliga dag fångad i stunden. Jag skulle väl ha gott loss med putsmedlet innan jag tog med Arvika-brickan här så ni riktigt får se hur det glänser och hur vackert det är. Det är väl det där lite dekadenta franska då som gör att jag tycker om just patinan, citronerna och bambuknivarna så här. Rätt upp och ned utan så mycket fix och trix – precis det jag faller för som en fura i de äldre inredningstidningarna just nu. Fransk bistro alltså. Känns trevligt att möta våren med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.