Fredagssvepet 8/2019

Vintervitt igen utanför fönstret när den sista helgen i februari nalkas, men nog närmar sig en fladdrande trenchcoat på torra gator. Other Stories

På min näthinna för tillfället befinner sig klassiska stilleben. Paul Cézannes Nature morte de pêches et poires auktioneras ut på Christie´s London nästa vecka. Jag har börjat hålla utkik på loppisar efter detta. Om det är något man ser ganska ofta så är det just stilleben. De har känts lite förutsägbara och kanske – trista – men nu spår jag att vi kommer se mycket mer av dem exempelvis i köksmiljöer. Vi får se vad helgens runda kan bjuda på.

Är grönsakerna de nya blommorna att bära runt på lite chict över armen? Det kan vi väl hoppas på med tanke på alla diskussioner om snittblommor som snurrar runt just nu. Toast

För en av mina hjärtefrågor är blommor i säsong precis som Blomsterupproret som startats av Hanna Wendelbo, Paulina Velobloom och Emily Bratt. Jag har visat min beskärda del av hitfraktade snittblommor här på bloggen, men sedan några år är det stopp med det. Jag skrev om frågan samlat för första gången hösten 2016 och vill med mina trädgårdsbuketter visa på den egna odlingen, naturen och att vila i årstiderna.

Så mycket vackert att titta på genom Svenskt Tenns Inredningsateljés portfolio!

Vårutställningen har öppnat på ett av mina favoritmuseum – Waldemarsudde. I Grez-sur-Loing – Konst och relationer får man som besökare följa med till konstnärskolonin som verkade i Grez i slutet av 1800-talet. Svenska berömdheter som Carl och Karin Larsson var här, liksom blivande paret William Blair Bruce och Carolina Benedicks. De senares hem på Gotland – Brucebo – är för övrigt ett så fint besöksmål att spara på till sommaren kanske. William Blair Bruce, Friluftsateljé, odat. Foto: Nationalmuseum

Kommer Olivia Coleman få en Oscar för The Favourite? Det är väl troligt. På söndag kan man dessutom se henne i BBC:s version av Les Miserables som börjar sändas på SVT. Som jag ser fram emot detta! Jag var ett riktigt musikalfan i ungdomsåren och just Les Miserables var en favorit. Många av sångerna sitter fortfarande i ryggmärgen.

I veckan gick Chanels chefsdesigner Karl Lagerfeld bort. För några veckor sedan såg jag dokumentären om Chanels visning SS/18 som finns på Netflix under vinjetten 7 days out. Rekommenderas.

Ännu ett tips från bokrean – Henry James klassiker med vackert omslag. Romanen om den för tiden komplicerade Isabelle Archer är inget annat än ett mästerverk.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

2 comments

  1. Stort tack för tipset om svensk tenns portfolio! Dags för renovering i sommarhuset, perfekt som inspiration!

Leave a Reply

Your email address will not be published.