Blomlådor till växthuset

Ett av påskens projekt var att fixa med träd till de fina blomlådor som min pappa snickrat till mig. De är byggda med inspiration från Ernst, men med en egen konstruktion. Träden är planterade i separat kruka och lådorna går att fälla ihop för vinterförvaring.

Jag ville ha ett litet träd i dem och fick många bra förslag på Instagram när jag frågade. Till slut fastnade jag för Alpvide som även fanns på min lokala trädgårdshandel. Det skall vara ett tåligt träd som nu på våren får videungar och sedan massor med gröna små blad.

Ljuvliga kvällar nu med vårvärme i solen. Lådorna är målade i Jotuns Herrgårdsgrönt. Det gör verkligen mycket för platsen med den rejält tilltagna storleken som definierar entrén till växthuset på ett fint sätt.

6 comments

 1. Fantastiskt fina lådor!!! Såna vill jag också ha -BUMS:-)
  Men lämnar du trädet i lådan över vintern? Eller släpar du in allt i växthuset? Kanske dum fråga men jag är ganska korkad också ha,ha:-)
  Jag ska kolla in Ernst beskrivning, kanske t o m snor din färg här. Verkligen jättefina!

  1. Visst är de fina! Träden är planterade i separat kruka. Lådorna går att dela och fälla ihop för vinterförvaring. Heja! Klart du skall ha lådor!

 2. Hej! Verkligen superfina lådor. Minns att jag gillade dem när Ernst hade med inslaget i sitt sommarprogram men hade glömt dem. Tack för uppdaterad inspiration.
  Undrar också över den fina solstolen, var kommer den ifrån? Märke? Hur justerbar är den? Går den att fälla till helt liggande läge?

  1. Visst är de fina! De är byggda i två sektioner – min pappa underkände Ernst ritning ;). Solstolen är en sk Spagettistol från Fiam som min man fick i present när han fyllde år. De är redan flitigt använda och de kan fällas ut helt. Rekommenderar att du tittar på dem!

 3. Jättefina blomlådor, har letat efter sådana att köpa men inte hittat något. Men man skulle kanske försöka sig på att bygga själv, ett litet sommarprojekt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.