Årets första trädgårdsbukett

Denna onsdagskväll i april plockar jag årets första trädgårdsbukett till solens sista strålar. Jag känner starkare än någonsin tidigare vikten av säsong, att vila i det som är och att längta. Jag har nästan inte köpt några snittblommor alls under den kalla årstiden, så nu känns det så fint att kunna plocka igen. Här hos mig är det gröna kvistar av svarta vinbär, syrén och humle tillsammans med Veronatulpaner, hyacinten Apricot Desire, julrosor och kungsängsliljor.

Fint skall fint ha. För några veckor sedan fann jag äntligen en vitglaserad större vas från Upsala Ekeby. De är inte särdeles vanliga här hos mig och döm om min förvåning när jag kunde haffa den här för fyrtio kronor. Jag ser fram emot att följa säsongerna med utgångspunkt från den här skönheten med fyrtiotalsformer av Anna Lisa Thomson. Nu grönskar det.

signature

12 comments

    1. Tack snälla! Jag blir likadan! Galet habegär av dessa klyftvasar. De gröna är ju så vackra. Tur att jag hittat en egen nu :).

  1. Din blogg är fantastisk! Har följt den till och från länge, men nu är den ett måste och en av få bloggar jag känner så för. Är så trött på snabba trender men älskar det vackra och då känns din blogg helt rätt och dessutom härligt hållbar!

    1. Det var sannerligen ett fint betyg, Helene! Tack snälla – precis så vill jag att det skall kännas. Jag blir peppad framåt!

    1. Gissa hur glad jag blev när jag fann vasen! Dessa former – så vackra! Ser fram emot att fylla den med allt vackert genom säsongen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *