Fredagssvepet 18/19

Vi har fredag denna Valborgsvecka och kylan har åter kopplat sitt grepp om vår nejd. För en trädgårdsmänniska är det prövande med frost efter att det har varit varmt. Det är så mycket som hunnit långt och man har inte minsta intresse att varken äpplen eller syréner fryser bort… Jag hoppas på en nådig Kung Bore här hos mig och kastar mig in i den färgsprakande världen hos Svenskt Tenn som presenterar ett samarbete med Luke Edward Hall den 17 maj. Om ni inte är bekanta med interiörunderbarnet Hall så börja med hans hemsida och titta sedan in i en av de många hemma hos som finns. Det är en speciell estetik med mycket färg, handritat och en blinkning till det italienska och det antika. Det här skall bli mycket spännande att se. Bilden är alldeles ljuvlig och poppade ut i mitt Instagramflöde när jag fick se den. Följ även Luke Edward Hall på Instagram.

I veckan var det äntligen dags för rabarberpremiär. Jag älskar rabarber! De första späda med lite mjällare smak – mums. Jag hoppas på mer pajer och kompotter redan till helgen om affären kan erbjuda fler lokala stjälkar. Rabarber/Jobs.

Ett annat Instagram-tips är @martamaasfjetterstrom. I år är det hundra år sedan ateljén i Båstad öppnade och det är en fröjd att få upp de magnifika mattorna i sitt flöde.

Bukowskis firar med ett urval på den stora moderna auktionen. Där kan man även läsa lite mer om Måås Fjetterström. Om man vill lära sig mer rekommenderas även detta avsnitt av Antikmagasinet.

Dags för en ny serie? Ge Gentleman Jack på HBO en chans. Det första avsnittet var smattrande konversation, magnifik scenografi och en lysande Suranne Jones som spelar Anne Lister som lever ett okonventionellt liv i 1830-talets England. Serien är verklighetsbaserad efter bland annat kodade dagböcker. Regi av Sally Wainwright som bland annat gjort favoriten Happy Valley. Rekommenderas varmt!

Man kan även knyta scarfs på väskor – omedelbar sommarkänsla/Arket.

Nordiska muséets stora utställning “Brittiskt så in i Norden” har pågått en dryg månad nu, men man har nästan ett år på sig att se den. För en anglofil av min kaliber hoppas jag att mina steg styr mig dit snarast. Och blir det en liten kunglig bebis snart? Spännande tider om man är nördigt intresserad av liknande frågor.

En sommarplåga från Laleh kan vi väl kosta på oss när frosten hotar bakom hörnet? Sand överallt känns som ett klart bättre alternativ faktiskt.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

5 comments

  1. Jag ÄLSKAR fina fredagssvep!
    De håller så hög klass och ger så mycket inspiration.
    Stort tack!

  2. Kul med lite tips och idéer! Hall kan jag bara inte förstå hajpen med, kanske för att jag knappt hämtat mig från Ulrika Hydman-Valliens formspråk än. Jag älskar Svenskt Tenn och jag älskar Tricia Guld-färger, men Halls mönster tilltalar dessvärre inte mig. To each her own! Allt som får människor att må bättre och trivas hemma gör mig glad. Själv hade jag hellre sett att en Märta M-F-matta fick flytta hem till oss. 😀 Ha en fin vecka och tack för att du fortsätter svepa.

  3. Har en fråga om dahlior, är lite orolig odlar den första gången. Om det blir lite svårt i kanten av bladen, vet du vad det kan bero på, och bladen blir spänstiga? Annars verkar det må bra.

    1. Tror inte att det är någon fara. Ibland kan det bli så på bladen. Jag brukar ta bort och ofta kommer det nya där eller högre upp på plantan. Jag ska se till alla mina fördrivna i helgen – kanske återkommer med rapport då här!

Leave a Reply

Your email address will not be published.