Smått och gott från loppis den senaste tiden

Bara vackra ting helt enkelt tycker jag själv när jag ser bilden. Inte så konstigt, eftersom jag själv har köpt alla sakerna på loppis den senaste tiden. Och se vad som händer när man kombinerar lite oväntat med blått och gult. Det klassiska blåvita Blå Blomst poppar till och får ett lite annat uttryck. För övrigt tycker jag att den här dekoren är lite underskattad. Visst är Musselmalet något särskilt, men jag är svag även för denna. Vackra snäckor köper jag alltid, liksom fina krukor [inte varje dag man får med sig en från Sturehofs krukmakeri för en femma dock] och äldre sommarväskor. Nittiotalsklassikern Tasha Tudors trädgård måste ni köpa om ni ser den! Jag har lånat på biblioteket några gånger, men nu kan jag njuta när jag vill av New England, mormorsväxter och tant. Den är helt enkelt så himla fin!

3 comments

  1. Jag älskar Blå Blomst! Så vacker, handmålad dekor, där ingen tallrik är den andra lik. Fick ärva hela servisen av mormor och morfar, som jag vet sparade i många år för att kunna köpa ett fat, en kanna, en tallrik i taget, så det gör den såklart ännu mer speciell för mig.

    1. Visst är det ett fint mönster! Jag förstår om du då har speciella band till servisen. Så fint med en historia och känslomässigt att duka med den då. Trevlig helg!

  2. håller verkligen med om att blå blomst är underskattad! men å andra sidan är det en bra sak när man hittar dem på loppis eftersom de brukar vara relativt billiga. har bland annat två tekoppar som jag älskar att dricka ur.

    dessutom går det alldeles utmärkt att kombinera blå blomst med musselmalet. även om mönstren skiljer sig blir dukningen ändå enhetlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.