The summer edit 1/19

I går slutade min son Henrik nian. Det var en sådan fin dag med många känslor. Jag var så stolt så att jag nästan sprack – bildbevis här. I dag inleds barnens sommarlov. Jag tänker på bilden som jag även hade med förra året. Känslan av oändlighet som på pärlband. Allt det lilla. I det stora. Att fröjdas åt dagarna man får. Svenskt Tenn

I dag öppnar den stora Fornasetti-utställningen på Artipelag. Det är den första utställningen i Sverige som omfattar hela produktionen av Piero Fornasetti (1913-1988) liksom verk av hans son Barnaba Fornasetti. Mest bekant är möjligen de stiliserade ansiktena av sopranen Lina Cavalieri, men den samlade produktionen är omfattande och rymmer mycket. Mitt premiärbesök på Artipelag återstår – man kan hoppas att det blir denna utställning som får mig dit.

Sommartider är utflyktstider och att åka runt till klassiska besöksmål. Jag vet inte om vägarna bär till Öland, men om de gör det är Paradisverkstaden ett givet stopp. Jag är förtjust i dessa former och sparade raskt ned bilder på unika skulpturer av Eva Paradis när de visades på Instagram. Så vackert!

Triss i tips att spara till en regnig kväll – SVT repriserar klassiska Från Lark Rise till Candleford . Det här är brittisk landsbygd i slutet av 1800-talet, kostymer och förvecklingar – helt enkelt utmärkt en kväll där man sätter på en stor kanna te och tänder ett ljus trots att det är sommar.

Den andra säsongen av Big Little Lies hade premiär i måndags. Jag ser mest fram emot Meryl Streep och naturligtvis hela ensemblen som är gräddan av Hollywood. Första säsongen tilltalade mig och jag kan nog inte vänta ut det där regnet för att titta på detta.

K-special Sylvia Plath – inuti glaskupan – är möjligen inte det lättsammaste en sommarkväll – men likväl intressant och sevärt med personer i Plaths närhet.

Kanske blir det luftning av den vackraste av väskor i helgen på någon utflykt i närområdet? Loppisfyndad, dock ej blusen som jag fått frågor om och som kommer härifrån. En sommarfavorit den med.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.