Triss i vackert nu

En regntung tisdag kanske det kan passa med ett triss i vackert som fastnat på min näthinna?! Vi börjar i Danmark hos alltid lika inspirerande och stilsäkra The Apartment som öppnat pop-up shop. Jag håller med Johanna, så fint med konst på mönstrade väggar! Faktum är att jag har lättast att sätta upp färgstarka museumaffischer just på min Frank-tapet i matrummet. Jag har inte klövertapeten, utan Eldblomman som är ännu mer mönstrad, men allt blir så fint på den! Jag har ett gäng loppisfyndade affischer som skall upp, får återkomma till dem. Tittar på maffiga buketten, det quiltade och mixen av tavlor.

Jag beställde genast ett tapetprov på Klöverblad när den lanserades 2015, men kanske får det räcka med Krysantemer och Eldblommor hos oss. Fin är den och poppar här bland alla färger och mönster. Inspirerande!

Fler vackra tapeter och tyger hos William Mrris som släppt den nya kollektionen Melsetter inspirerad av Morris dotter May som var en duktig brodös och inredare. Jag är fortfarande lika förtjust i Willow Bough som vi tapetserade med för tio år sedan. Jag skulle välja den igen alla dagar i veckan, men visst är det roligt att titta genom alla nya vackra tapeter som kommer nu.

Så vackra textilier! Melsetter är en favorit – inspirerad av sänghängen som funnits på Kelmscott Manor – William Morris hus i Cotswold. I centrum står ett fruktträd och kring det vävs blommor och fåglar in. Så fint! Och citronerna! Flera av tygerna har broderad känsla. Läs mer inne hos Husligheter.

Eviga inspirationskällan Svenskt Tenn har öppnat sin sommarutställning Speglingar där bland annat nya färgställningen på La Plata visas. I dukningsmiljön visas exklusiva träskålar till uppläggning, Här får man lov att slå ett slag för loppis då det finns mycket fint i samma stil.

Nej, jag tröttnar aldrig på denna myllrande estetik. Det finns alltid något nytt att upptäcka för ögat, inte minst hur man kan kombinera färger och mönster.

Leve det brokiga!

Leave a Reply

Your email address will not be published.