The summer edit III/2019

Jag som förr om åren lite hånade min make för hans besatthet av väder, får väl sägas äta upp mina ord nu då jag har inte mindre än tre appar i telefonen… I helgen väntas höga temperaturer här hos oss, så vi siktar väl på badutflykt med den stora packningen. Inte utan min hatt. Såklart. Arket.

Artilleriet lanserar konceptet Cushion Gallery. Kuddar är jag en gång för alla svag för, förmodligen för att det är ett enkelt sätt att föra in textil i inredningen. Jag kan nog bygga min beskärda del av högar jag med. Fint exklusivt urval hos Göteborgsbutiken – lite förvånad blir jag över att man har valt att inte skriva ut textilursprung för t ex GP & J Baker-kuddarna. Klassiska Magnolia och Nympheus är brittiska designikoner. Själv skall jag och en vän försöka oss på att sy kuddfodral av fyndade tyger som ligger och väntar. Hur svårt kan det vara? Tja, vi får väl se…

Sofia Wood har en idé om att starta matklubb och då blir man frestad. Jag är svag för recepten med fokus på råvaror, speciellt nu när det finns så mycket att tillgå. Sofias blogg är för övrigt en stor favorit som jag varmt rekommenderar om du inte besökt den.

Noll koll på TV-tablåer på sommaren, så jag har helt missat att man nu kan se The Little Drummer Girl på TV 4. Alla avsnitten finns på nätet. Den gick på betaltjänst i vintras och det var nästan jag övervägde några månader för att kunna se den, men nu så. Klassisk spionhistoria av John le Carré som utspelar sig i slutet av sjuttiotalet. Väntar spänning och vackra vintagestylade miljöer.

Terese som driver bloggen Elisabet Terese har besökt The Apartments omtalade Pop-up shop i Köpenhamn. Bara att klicka sig in för att njuta av fler vinklar och vrår. Maximalistisk sommar.

Häromveckan fann jag en av mina favoritböcker på loppis. Nu läser jag om den och njuter av alla brittiska Ladies genom Hakelius penna som alltid är vass, stilistisk med en torr humor bakom. Rekommenderas varmt till stranden.

Nu är den igång – luktärtssäsongen! Doften är bedövande, parfymerad och kan fylla ett helt rum. Jag plockar och plockar. En favorit bland blommor.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *