The summer edit IV/2019

Lågtrycken firar framgångar för tillfället, men nog skall vi väl få lite mer sommar än så här? Finaste omslaget för tillfället om man nu skall unna sig en papperstidning att packa med till stranden, istället för att bläddra digitalt.

En riktigt somrig kavalkad av mina senaste vintagefynd. Jag säger det igen. Svensk hemslöjd är på gång, men än skänks det nästan bort på vissa loppisar. Lenaste lilla asken i masurbjörk i så fint hantverk för femton kronor.

Det lilla udda fatet fick mig att googla och fastna för danska Bing & Grøndahl dekor Summerfugl. Så vacker och somrig! Den är inte alls lika högt värderad som storasystern Musselmalet från Royal Copenhagen och verkar gå att fynda på auktioner. Bukowskis

I kväll har en av mina favoriter när det gäller feelgood med viss samhällsupplysning och svärta, premiär med sin sjunde säsong hos SVT. Jo, det fungerar utmärkt en regnig sommarkväll. I fyran rullar danska Badehotellet igång. En av de mest fryntliga serierna någonsin, men så fin scenografi och drömmen om den eviga sommaren.

Fler sommardrömmar i lyxiga boken Capri Dolce Vita som är nyutkommen. Tjusigt omslag om man vill kröna sin soffbordslitteratur med en riktig färgklick.

Luktärterna levererar sannerligen. Jag har satt uppåt åttio plantor och fyller vaser varenda dag. Favoriter bland de nya sorterna är Jilly, Windsor och Earl Grey. Ser fram emot att se fler på Luktärtsfestivalen i Skåne snart. Tusen tack för fina tips på utflykter!

Det blir den där stora kannan te i kväll med mycket att se på televisionen. BBC:s The ABC Murders är ett måste även den med John Malcovich som Hercule Poirot.

Med hopp om fina sommardagar!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *